Η αριστερά που καπνίζει… αδιάφορα.

Όλοι έχουμε βρεθεί ανα διαστήματα σε Γ.Σ.. Γνωρίζουμε όλοι πόσο ασφυκτικές γίνοντες οι Γ.Σ. από τον καπνό των τσιγάρων. Επίσης στο  ugrads (λίστα email που όταν στέλνεις ένα email σε αυτή το λαμβάνουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος) είχε προηγηθεί συζήτηση από κόσμο που διαμαρτυρόταν για την κατάσταση που επικρατεί στις συνελεύσεις. Μιας και εμένα λοιπόν με ενοχλεί το τσιγάρο μπήκα στην διαδικασία να κατεβάσω πρόταση. Πρότεινα λοιπόν να απαγορευτεί στην ΓΣ. το κάπνισμα… μπας και γλιτώσουμε λίγο από την καπνίλα. (Αν είσαι και προεδρίο και αναγκάζεσαι να φωνάζεις είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση αλλά έχω επιλέξει να μην μπαίνω το τελευταίο διάστημα). 

Ακολουθεί μια πολύ χοντρική περιγραφή της συζήτησης που ακολουθεί:

χαμογελο: θέλω να κατεβάσω προταση να απαγορεύεται το κάπνισμα.

κάποιος από προεδρίο: χαχαχαχα

χαμόγελο:δεν κάνω πλάκα, μετά από αυτόν που μιλάει. Τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να μπαίνουν καν σε ψηφοφορία.

κάποιος από προεδρίο: έλα βρε που θα απαγορέψουμε το κάπνισμα.Θα διώξεις τον κόσμο

Διακόπτω πριν περάσουν στον επόμενο ομιλητή(μιας και το προεδρίο δεν ήταν διατεθημένο) και λέω στην ΓΣ. ότι θα κατεβάσω πρόταση να μην καπνίζουμε στην ΓΣ αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται καν θέμα επειδή όπως έχει σταλθεί και στο ugrads υπάρχουν άτομα που τους ενοχλεί το κάπνισμα κτλ 

(Αρχίζω να περικυκλόνομαι από κομματόσκυλα. :-s και οι τόνοι ανεβαίνουν )

Γένοβίτης+ΕΑΑΚίτης+ΚΟΕτζής+άτομα από το προεδρίο: Θα διώξεις τον κόσμο!

χαμόγελο: Για ψήφιση είναι τι θα διώξω τον κόσμο;

Γένοβίτης+ΕΑΑΚίτης+ΚΟΕτζής+άτομα από το προεδρίο: θα διώξεις τον κόσμο! Θα σπάσει η ΓΣ. αν θέλεις βγες να ζητήσεις να  μην καπνίζουν.

χαμόγελο: Έχει γίνει η συζήτηση και στο ugrads υπάρχουν άτομα που τους ενοχλεί το κάπνισμα στις ΓΣ. Δεν είναι αυτή κατάσταση.

Γένοβίτης+ΕΑΑΚίτης+ΚΟΕτζής+άτομα από το προεδρίο:Θα διώξεις τον κόσμο και θα σπάσει η ΓΣ.

χαμόγελο: Έχω δικαίωμα να κατεβάσω πρόταση και την κατεβάζω. Να γίνει η ψηφοφορία.Έχω κάθε δικαίωμα να κατεβάσω πρόταση αν σπάσει έσπασε.Υπάρχουν άτομα που ενοχλούντε και δεν έρχοντε στις ΓΣ. κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται καν τέτοιο θέμα ψηφοφορίας.

Γένοβίτης+ΕΑΑΚίτης+ΚΟΕτζής+άτομα από το προεδρίο: Βγες και πες να μην καπνίζουν. Εμείς θα πηγαίνουμε έξω να καπνίσουμε αφού σε ενοχλεί.

(επαναλαμβάνοντε οι 2 παραπάνω λογομαχίες και γίνεται ακόμα περισσότερο μπάχαλο. Εγώ επιμένω ότι κατεβάζω πρόταση-εχω υποστήριξη και από έναν φίλο μου που είναι τώρα γερμανία :-p )

Προεδρίο: Να σηκώσουν τα χέρια τους όσοι είναι υπερ.

(Χωρίς να γίνει μέτρημα και με ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά ενώ εγώ λογομαχώ με τους παραπάνω κτλ ακολουθεί η επόμενη πρόταση)

Προεδρίο: Να σηκωθούν όσοι είναι κατά.

(Χωρίς να προηγηθεί μέτρημα ακολουθεί η επόμενη πρόταση. Κάτι τέτοιο είναι πολύ συνήθες όταν κάποια πρόταση είναι έχει τεράστια διαφορά τα υπερ από τα κατά(στο τμήμα μου τουλάχιστον) και η καταμέτρηση είναι χάσιμο χρόνου. π.χ. 100 υπερ 5 ή 10 κατά κτλ)

Προεδρίο: Πέρασε να καπνίζουμε!

χαμόγελο: Δεν βλέπω αποτελέσματα στον πίνακα.

Προεδρίο: Κατέβασες πρόταση και δεν πέρασε ξέχνα το!

χαμόγελο: Δεν βλέπω αποτελέσματα στον πίνακα να γίνει καταμέτρηση. 

(επαναλαμβάνοντε οι παραπάνω προτάσεις προφανώς με αρκετά ντεσιμπέλ.)

Μετά από αρκετή ώρα γίνεται ψηφοφορία με καταμέτρηση.

Περνάει η πρόταση να μην καπνίζουμε στην ΓΣ με σχεδόν διπλάσια διαφορά και η ΓΣ μια χαρά συνεχίστηκε (χωρίς θέμα απαρτίας)

Κάπως έτσι εκτυλίχθηκε η συζήτηση.. η παραπάνω συζήτηση δεν είναι πιστή αναπαράσταση αυτών που λεγόταν. Δεν θα μπορούσα άλλωστε μετά από τόσο καιρό να τα θυμάμαι. Επίσης δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την ονομάσω και συζήτηση μιας και ο παραπάνω διάλογος ήταν τελείως χαώδης αλλά και σε πολύ υψηλή ένταση. Όσοι έχετε βρεθεί σε συνελεύσεις συλλόγων καταλαβαίνετε τι εννοώ. Στις επόμενες ΓΣ. δεν μπόρεσα να πάω οπότε και δεν κατέβηκε και αντίστοιχη πρόταση!!!

Όλα τα παραπάνω για να δώσω όσο το δυνατόν καλήτερη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε αλλά και για τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτή.

Τις παρατηρήσεις μου-συμπεράσματα θα τις εστιάσω σε δυο ομάδες (πολύ διακριτές δυστηχώς)

1.Τον κόσμο της ΓΣ. Εννοώντας πάνω κάτω τους απλούς φοιτητές που δεν ανήκουν κάπου.

2.Τα άτομα των αριστερών παρατάξεων

Επιλέγω να αναφέρω τα άτομα των αριστερών παρατάξεων(εκτός ΠΚΣ) γιατί αρκετά άτομα από την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ ψήφισαν την πρόταση αν και έβλεπαν την όλη διαδικασία ψιλοαδιάφορα.

Ας αρχίσουμε τις παρατηρήσεις μας από τους απλούς φοιτητές. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ένα μέρος των φοιτητών τους ενοχλεί το κάπνισμα (όχι αμεληταίο ποσοστό αλλά πολύ πιθανόν όχι και απόλυτη πλειοψηφία). Ένα άλλο μέρος των φοιτητών είναι ψιλοαδιάφορο. Δεν τους ενοχλεί αλλά ούτε και τους αρέσει. Και τέλος οι καπνιστές που δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ μαζί τους σε αυτό το ποστ. Στην μερίδα των φοιτητών που ενοχλούντε από το τσιγάρο γίνεται και περισσότερο εμφανής η αποτυχία της αριστεράς μετά από τις συνεχείς κινητοποιήσεις από το άρθρο 16 ως τις διαδηλώσεις του δεκέμβρη. Δηλαδή μετά από κινητοποιήσεις και καταλήψεις  3-4 χρονών. Αν και μεταβλητός ανα χρόνο ο χώρος του πανεπιστημίου αυτό σημαίνει ότι σε ένα μεγάλο σύνολο φοιτητών δεν υπάρχει φοιτητής που να είναι διατεθημένος να κατεβάσει πρόταση σε ΓΣ όχι κάποια πολιτική θέση (που στην τελική προυποθέτει κάποιο ψάξιμο) αλλά μια απλή πρόταση Ναι ή Όχι στο κάπνισμα την στιγμή μάλιστα που τον ενοχλεί. Όλες οι παρατάξεις σφυρίζουν τσιτάτα όπως «όλη η εξουσία στις ΓΣ» κτλ αλλά όλα αυτά είναι ανούσια αν δεν μιλάμε για ένα ενεργό κοινό. Αν δεν μιλάμε για ένα κοινό που δεν είναι απλώς παθητικός αποδέκτης του ότι έρχεται. Το χειρότερο από όλα είναι ότι φαίνεται η αριστερά τουλάχιστον στο πανεπ κρήτης (αλλά φαντάζομαι και αλλού) να μην το αντιλαμβάνεται καν. Και πως να μην αποτελεί δείγμα κονφορμισμού όταν αυτή η παρατήρηση-προβληματισμός δεν υπάρχει καν στον λόγο της! Με άλλα λόγια η αριστερά μονότονα αναλλώνεται στην επιφανειακή διαμάχη (που σιγά μην καταλαβαίνει ο μέσος φοιτητής διαφορά) για το πλαίσιο που θα περάσει ή για το αν βγει κατάληψη ή όχι χάνοντας τελείως την ουσία της όλης υπόθεσης(που στα λόγια βέβαια διακυρίσει).

Τέλος αυτό που μένει να σχολιάσουμε είναι η στάση των φοιτητικών παρατάξεων και ποιο συγκεκριμένα της αριστεράς. Εξωκοινοβουλευτικής στην συγκεκριμένη περίπτωση. Από την στιγμή που προσπάθησα να κατεβάσω την πρόταση δέχτηκα την ειρωνία αλλά και την άρνηση των μελών οργανώσεων όπως (Αριστερά σχήματα(ΚΟΕ),ΕΑΑΚ, Γένοβα). Όχι μόνο αυτό αλλά προσπάθησαν να αλλοιώσουν και την θέληση των φοιτητών(ψευτικη ψηφοφορία)!!!! Όλοι αυτοί συνολικά  προσπάθησαν να μην κατεβεί η πρόταση. Δεν θα κρίνω αν η πρόταση μου ήταν σωστή ή όχι. Ούτε με απασχολεί προσωπικά ή στάση ατόμων. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι η στάση τους σε κάποιον φοιτητή που κατεβάζει πρόταση. ΟΚ εγώ θα επέμενα μέχρι να κατεβεί… επειδή έχω περάσει από μια Α διαδικασία έχω συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα κτλ Αλλά ο μέσος φοιτητής αν προσπαθούσε να κατεβάσει μια αντίστοιχη πρόταση για πρώτη φορά πολύ αμφιβάλλω αν θα την κατέβαζε τελικά με την αντίδραση που θα συναντούσε.

Με άλλα λόγια… όλοι αυτοί απαρτίζουν την αριστερά σήμερα στα πανεπ. δεν με νοιάζει πόσο καλά ξέρουν απέξω το κεφάλαιο….  και πόσο καλά ξέρουν να απαγγέλουν τσιτάτα του μαρξ. Στην πλειοψηφία τους δηλαδή δεν αντιλαμβάνοντε ότι η παραπάνω κατάσταση είναι καν πρόβλημα

υγ1. Γράφοντας αυτό το ποστ με έπιασε μια απίστευτη μελαγχολία! Συνειδητοποίησα ότι η συγκεκριμένη ΓΣ μάλλον ήταν και η τελευταία μου 😥 σαν φοιτητής τουλάχιστον. (δεν κάνω πλάκα)

υγ2.Η φωτογραφία είναι του χρήστη shioshvili από το flickr. Άδεια χρήσης AttributionShare AlikeSome rights reserved

16 Σχόλια to “Η αριστερά που καπνίζει… αδιάφορα.”

  1. ange-ta Says:

    Ωχ, μου τα θυμισες! Εγω τότε κάπνιζα σα φουγάρο!!!

  2. saimag Says:

    Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις το θέμα του καπνίσματος ως συνεπαγωγή της αποτυχίας της αριστεράς… Δέχομαι όμως ότι η κριτική σου είναι καλόβουλη, καθότι είμαστε από την ίδια πλευρά (και επειδή σε ξέρω κιολας εννοείται) και έτσι θα σου απαντήσω.
    Σε πολλά από αυτά που λες διαφωνώ σε άλλα όχι.
    Εξήγησέ μου λίγο περισσότερο αυτήν την πρόταση γιατί ειλικρινά δεν την πολυκατάλβα:

    «Στην μερίδα των φοιτητών που ενοχλούντε από το τσιγάρο γίνεται και περισσότερο εμφανής η αποτυχία της αριστεράς μετά από τις συνεχείς κινητοποιήσεις από το άρθρο 16 ως τις διαδηλώσεις του δεκέμβρη. Δηλαδή μετά από κινητοποιήσεις και καταλήψεις 3-4 χρονών.»

    Στο θέμα του ψηφίσματος καταρχήν, αν ρωτήσεις τη γνώμη μου, δεν θα σου πω αν είναι σωστό η λάθος να κατεβάσεις ψήφισμα αν το πιστέυεις, το θέμα είναι πως θα βοηθηθεί η διαδικασία και πως αυτή θα γίνει πιο προσιτή στους ανένταχτους (απλούς που λες και εσύ) φοιτητές καθότι αυτοί είναι η «δύναμη» που κινεί το σύλλογο και όσο πιο πολιτικοποιημένοι είναι, τόσο πιο εύκολα θα αντιλαμβάνονται και τις διαφορές ανάμεσα στα πλαίσια και τόσο πιο εύκολα θα παίρνουν την απόφαση που τους φαίνεται πιο σωστή και δεν θα ψηφίζουν ένα πλαίσιο μόνο επειδή λέει κατάληψη ή όχι. Από την άλλη αυτοί που είναι «οργανωνμένοι» απλά βάζουν το πολιτικό περιεχόμενο και παίζουν το ρόλο του καταλύτη.
    Αυτό πάντως που μου φαίνεται πιο σωστό είναι να μην απαγορέυεις τπτ μέσα στη συνέλευση αλλά ο καθένας να αντιλαμβάνεται την ευθύνη του μέσα εκεί, δλδ από το να σέβεται τους άλλους και να μην καπνίζει μέχρι να μην μπαχαλεύει την διαδικασία.
    Αν δηλαδή κάποιος άναβε τσιγάρο μετά την υπερψήφιση της προτασής σου τον διώχνατε από την συνελευση? Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται…

  3. xamogelo Says:

    @saimag μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω με το ποστ μου. Και το λέω αυτό επειδή στο σημείο ακριβώς που μου λες ότι δεν πολυκατάλαβες είναι η ουσία του ποστ μου.
    Εντάξει το ποστ μπορεί να αναφέρει το κάπνισμα αλλά το φέρνω σαν παράδειγμα. Δεν εξετάζω πόσο είναι σωστή μια τέτοια πρόταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι φοιτητές είναι παθητικοί αποδέκτες της όλης κατάστασης. 0 πρωτοβουλεία 0 δράση κτλ… σίγουρα θα υπήρχαν 30 ίσως και περισσοτερα άτομα που θα τα ενοχλούσε το κάπνισμα. Αλλά δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να το διεκδικήσουν. Με όλες αυτές τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές θα έπρεπε να αρχίσουν σιγά σιγά να μην είναι παθητικοι αποδέκτες της κάθε κατάστασης αλλά να διεκδικούν και να έχουν ενεργό ρόλο μέσα στον συλλόγο. Αυτό μετά από τόσο καιρό κινητοποιήσεων θα έπρεπε να γίνεται είδη!!!!

    @ange-ta χαίρομαι που το έκοψες 🙂

  4. xamogelo Says:

    χαίρομαι που το έκοψες 🙂

  5. xamogelo Says:

    α και κάτι άλλο επειδή το ξέχασα

    «Αυτό πάντως που μου φαίνεται πιο σωστό είναι να μην απαγορέυεις τπτ μέσα στη συνέλευση αλλά ο καθένας να αντιλαμβάνεται την ευθύνη του μέσα εκεί, δλδ από το να σέβεται τους άλλους και να μην καπνίζει μέχρι να μην μπαχαλεύει την διαδικασία.
    Αν δηλαδή κάποιος άναβε τσιγάρο μετά την υπερψήφιση της προτασής σου τον διώχνατε από την συνελευση? Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται…»

    καταρχάς υπάρχουν και τύποι που είναι στα @@ τους… Μάλιστα αυτό είναι που με νευριάζει εμένα προσωπικά ακόμα περισσότερο. (στα @@ αν δεν γουστάρεις και αν σε ενοχλώ θα κάνω εγώ ότι γουστάρω)
    Πέρα από αυτούς τους τύπους και το γεγονός ότι εμένα με ενοχλούν. Έχω να κάνω την εξής παρατήρηση.
    Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η ψευδαίσθηση ότι αναρχία ή αριστερά σημαίνει κάνω ότι γουστάρω. Τέτοιες νοοτροπίες εμένα πέρα του ότι με τσατίζουν απίστευτα (τέτοιες νοοτροπίες επίσης σε φέρνουν αντιμέτωπο με την κοινωνία) είναι και τουλάχιστον ουτοπικές ή αφελής. Εννοώ ότι μια κοινωνία είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι ε δεν μπορεί να λειτουργήσει κάνοντας ο καθένας ότι γουστὰρει. Κάτι τέτοιο δεν είναι ελευθερία (όπως πολοί life-style αναρχικοί θέλουν να λένε) αλλά ασυδοσία. Από την στιγμή που η συνέλευση αποφασίζει για το με ποιους όρους θέλεις να γίνει κάτι (Και προσοχή μιλάμε για συνέλευση =αμεσοδημοκρατική διαδικασία που ὸντως εκφρὰζει την θέληση του κοσμου.) τότε θεωρώ ότι πρέπει τα άτομα να υπακούσουν την άποψη της συνέλευσης. Αν είναι δηλαδή ανεξάρτητα από τι ψηφίστηκε να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει ε τότε γιατί αποφασίσαμε και καθόλου; Με άλλα λόγια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα με ένοιαζε αλλά και θα το θεωρούσα σωστό να τον έβγαζες έξω. Πάντως στην πράξη δεν χρειάστικε να φτάσεις σε τέτοια μέτρα. Έκανες στον άλλον 1 ή 2 παρατηρήσεις και το έσβηνε.

  6. xamogelo Says:

    άσχετο… είμαι σίγουρο ότι το τελευταίο σχόλιο πρέπει να βρίσκει αντίθετη σχεδόν όλη την κατάληψη ευαγγελισμού :-p

  7. saimag Says:

    Eτσι μάλιστα, έγινες πολύ περισσότερο κατανοητός από ότι πριν νομίζω! Το γεγονός ότι οι «απλοί» φοιτητές εχουν μετατραπεί σε παθητικούς δέκτες είναι πιστεύω έργο των καθεστωτικών παρατάξεων που φροντίζουν για την πλήρη αποπολιτικοποίηση των άλλοτε πολιτικών διαδικάσιων του συλλόγου όπως τις συνελεύσεις και κυρίως τις εκλογές που τόσο τους αρέσουν! Και βέβαια όμως σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι αριστερές παρατράξεις και σχήματα (εγώ δεν είμαι σε παράταξη αλλά σε σχήμα και έχει διαφορά αυτό) αλλά και οι ανένταχτοι πολιτικοποιημένοι φοιτητές όπως εσύ που έχουν αντιληφθεί την ανάγκη της ανατροπής του παρόντος συστήματος. Όλοι εμείς που το αντιλαμβανόμαστε αυτό, έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους συμφοιτητές μας να ασχοληθούν πιό ενεργά με το σύλλογο της σχολής τους αλλά και γενικότερα με την πολιτική κ όχι μόνο σε περιόδους εκφάνσεως του φοιτητικού κινήματος ή εξεγέρσεων, πράγμα πολύυυ δύσκολο. Αν αυτό στο πανεπιστήμιο είναι μια φορά δύσκολο, φαντάσου ότι στο ΤΕΙ είναι 10…

  8. xamogelo Says:

    πάντως οι αντικειμενικοί παράγοντες στο ΤΕΙ είναι ποιο ευνοικοί…

  9. g_l Says:

    Που να δεις τι έγινε ότα προσπάθησα να κατεβάσω πρόταση στο σύλλογο μου(όχι προσωπικά, αλλά σαν Πορεία Αριστερή) για να υπάρχουν χωριστές ψηφοφορίες για το κάθε ζήτημα της συνέλευσης. Το προεδρείο(που φυσικά δεν ήταν εκλεγμένο, απλά οι φοιτητοπατέρες έγραψαν τα ονόματα τους στον πίνακα) δε με άφησε καν να βάλω το διαδικαστικό αυτό θέμα σε ψηφοφορία με την δικαιολογία αρχικά ότι οι παρατάξεις διαφωνούν και ύστερα ότι το μη-εκλεγμένο προεδρείο διαφωνεί. Και τέλος αφού στριμώχτηκαν είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν το προβλέπει το καταστατικό. Εκεί υποχώρησα γιατί ποτέ μου δεν είχα διαβασει το καταστατικό του συλλόγου, μιας και όποτε το είχα ζητήσει από τις «αριστερές» παρατάξεις μου απαντούσαν ότι δεν το είχαν(βέβαια ενώ υποτίθεται ότι δε το είχαν, το επικαλέστηκαν για να απορρίψουν το αίτημα μου). Δηλαδή γραμμένα τα έχουν τα μέλη του συλλόγου για το τι θέλουν ή τι δε θέλουν.

  10. g_l Says:

    Τελικά βρήκα το καταστατικό του συλλόγου μου(Μηχανολόγων Μηχανικών Πάτρας) στο πρωτοδικείο και δεν αναφέρει πουθενά τίποτα για την διαδικασία της ΓΣ.

  11. xamogelo Says:

    ε καλό είναι να το διαβάζεις ώστε να ξέρεις τι όρια μπένουν.

  12. xasma Says:

    lol re xamogelo akomh me ayto asxolise? oxi kai tpt allo pou les kai anakribies…
    tha sou ta ksanapo ALLH MIA FORA mipos kai ta katalabeis oxi kai tpt allo gia na papseis na les psemata kai na dhmiourgeis «politikes» entyposeis…

    1. Se emena eixes protinei arxika na katebaseis thn protash kai sou eipa pos diafono alla afou to thes ok me to pou tha teliosei o omiliths as thn katebaseis … ostoso ksexasa kai ego kai esy me apotelesma na perasoume ston epomeno omilith xoris na katebei h protash ….

    2. afou teliose kai o deyteros omiliths katebases thn protash mexri na arxisei h diadikasia na sou ipenthimiso pos dextikes ena psilo giouxarisma oxi MONO apo ta komatoskila opos les alla kai apo olo to amfitheatro! oxi epidh den simfonousan me to na mhn kapnizoume alla epidh eixan hdh koourastei apo tis 3 psifofories poy eixan prohghthei mesa se diatima 1 oras!

    3. meta apo parakalia arkeths oras legontas sou pos tha dialithei h GS ( pragma pou egine ligo meta…) h protash sou YPERPSIFISTIKE!!!!!!!!! oxi opos les esy….

    4. afou ypercifistike kai ksekinisan oi listes omiliton sxedon to miso amfithetro vghke ekso gia tsigaro me apotelesma arketoi apo aytous na mhn ksanampoun sto amfithetro!

    5. Apotelesma ton olon parapano? o ekseftelismos ths GS afoy o perisoteros kosmos logo kapnismatos den emine sthn ethoysa…. den akouse kamia topothetish….. kai xoris kamia politikh koinonikh krish mpike kai psifhse thn dapara 😀

    ayta ta liga apo emena….. esto kai kathisterimena … 😀

  13. xamogelo Says:

    @xasma
    Αγαπητέ εαακίτη… το να λες ψέματα σε ένα blog και σε τρίτους για να καλύψεις την στάση σου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ας πούμε με μαθηματικό τρόπο. Όμως ας δούμε κάποια σημεία.
    1.Δεν το ξέχασα ούτε το ξἐχασες… Τουλάχιστον το να λες το ξέχασα την στιγμή που από κάτω λες ότι με παρακαλούσες αρκετή ώρα να μην κατεβάσω πρόταση είναι λίγο ύποπτο… Αν σε ενοχλεί κάτι τόσο πολύ ωστε να παρακαλάς τον άλλο αρκετή ώρα… και να κάνεις και ψεύτικη ψηφοφορία… δεν το ξεχνάς τόσο εύκολα… Να σου θυμίσω ότι σου είχα πει για την πρόταση να μην καπνίζουν στις ΓΣ και σε προηγούμενη ΓΣ. Που και ΠΆΛΙ εκεί το ξέχασες… αρκετές φορές μάλιστα μιας και στο υπενθύμιζα… βέβαια η αλήθεια είναι ότι από ένα σημείο και ύστερα δεν επέμεινα επειδή η αίθουσα είχε ήδη γίνει ντουμάνι και δεν είχε νόημα. Εκτός αν πάσχεις από αλτσχάιμερ λες συνειδητά ψέματα.

    2.Γιουχάρισμα δεν δέχτηκα…(ποιος προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις…) Στην τελική γιατί να γιουχάρουν οι φοιτητές κάποιον που κατεβάζει κάτι που συμφωνούν??? Ακόμα και αν έχουν γίνει και άλλες ψηφοφορίες… Δεν σου φαίνεται λίγο παράλογο;

    3.Για να είσαι στην ΣΑΑΦΟΙΚ υποτίθετε ότι έχεις περάσει πανεπ και ξέρεις να διαβάζεις… το ότι η πρόταση μου υπερψηφίστικε το γράφω… επίσης η ΓΣ δεν διαλύθηκε…όπως λες… απόδειξη τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας…
    «Psifisi Plaisiwn:
    Yper Enwtikou: 60
    Yper PASP: 26
    Yper PKS: 16
    Yper Koutsopoulou: 68»

    την στιγμή που για απαρτία χρειαζόμασταν περίπου 60 -65 άτομα…

    4.Ένας κόσμος όντως βγήκε έξω για να καπνίσει αυτό δεν το αρνιούμε. Όμως αυτό που λες ότι βγήκε το μισό αμφιθέατρο έξω για να καπνίσει είναι συνειδητά ψέματα… Σε κάθε ΓΣ αρκετές φορές τα άτομα έρχοντε ουσιαστικά στην αρχή μέχρι να πιάσει απαρτία και όσο προχωράμε προς το τέλος αυξάνοντε.. επειδή έτσι όπως έχεται καταντήσει την ΓΣ όλοι εσείς ο κόσμος μόνο ακούει δεν συμμετέχει ενεργά…

    5.Εξευτελισμός της ΓΣ είναι τα κομματικά σας παιχνίδια… και η όλη στάση σας…

  14. xasma Says:

    1. apo thn dikh mou meria to ksexasa kai zhtao shgnomh gia ayto tora an esy theleis na pistebeis pos to ekana eskemena den mporo na sou allakso gnomh to katalabenoue oloi mas ayto…
    2. me ton oro giouxarisma enoo pos arxise na gelaei to amfitheatro kai arketoi apo aytous evrizan oxi gia to periexomeno toy psifismatos pou katebazes alla gia thn aganakthsh pou eixame faei toso xrono sta psifismata pou eixe katebasei h pasp kai esy kathisterouses kialo thn diadikasia…..
    3. ego giati den thimame sto post sou tis dio paragrafoules pou anaferontai sthn epanaliptikh psifoforia? tespa mporei na eimoun kai kourasmenos logo ths oras mporei kai oxi….
    alla kai pali ego den thimame na eirtha kai na sou eipa pos h protash sou katapsifistike…. isa isa pou psifisa kai iper!
    eleos dhladh!
    kai nai h GS sthn ousia dialithike (oxi pragmatika alla metaforika as eksigoume kai tis aples metafores…) giati mexri kai ligo prin thn psifoforia eimastan 40 atoma ola kai ola mesa stn ethousa kai to thimame poli kala ayto gt fobomastan mhn tethei thema apartias….!
    4-5. ilikrina ayta ta dio ta theoro anaksia kritikhs… alla dystixos kai to leo eytheos me thn sioph mou den thelo na epibebeoso osa thes!
    Tha to ksanapo loipon allh mia fora Gia emena oi GS den einai organo politikhs endynamoshs ton ekastote paratakseon alla meso diaxeirishs eksousias tou foithtikou sillogou apo toys idious tous foithttes. Theoro aparadekth thn kathgoria se ena sxhma tis rizospastikhs aristeras (apo anthropo aristerhs ideologias) oti apodynamonei ton rolo ton GS! kai na toniso oti mou thimizei karamelitses allon paratakseon! 😉

    ayta kai eidopoio apo tora oti den tha apanthso se akolouthi apanthsh giati apo oti fenete den exei kanena noima h shzhthsh poso mallon meta apo toso kairo pou egine ayth h polipotheth GS pou exo barethei na se akouo na griniazeis….

  15. xamogelo Says:

    βασικά για την ώρα δεν έχω πολύ χρόνο να απαντήσω. Σου στέλνω το λινκ από το google cache http://209.85.129.132/search?q=cache:O-mEkwi4l90J:xamogelo.wordpress.com/2009/04/28/aristera-poy-den-einai-aristera/+Η+αριστερά+που+καπνίζει…+αδιάφορα.&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=safari
    του συγκεκριμένου ποστ τις 12 μαίου… πολύ πριν το αρχικό σχόλιο σου στις 16 μαίου… Αυτό όχι τπτ άλλο αλλά επειδή αφήνεις και υπονοούμενα του στυλ ότι άλλαξα το αρχικό ποστ…
    να σου απαντήσω στα υπόλοιπα τώρα δεν έχω χρόνο. Ο καθένας ας βγἀλει τα συμπεράσματα του. Στην τελική όταν διεστρεβλώνεις την πραγματικότητα δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα η όλη συζήτηση. Εγώ προσωπικά θα συνιστούσα στα ΕΑΑΚ κτλ αυτοκριτική…

  16. Στεφ Says:

    Καλά χάσμα έχεις πλάκα. Λες να μην κάνει κατηγορίες για πολιτικές εντυπώσεις και μετα λες ότι σου κατέβει.

    1. Πρώτον ήμουνα και εγώ εκεί αφου μαζί του κατεβασα την πρόταση και θυμάμαι ξεκάθαρα πως την πρώτη ψηφοφορία την κανανε σε κάτι δευτερόλεπτα, μεσα σε άπειρη βαβούρα και συζήτηση και όποιος άκουσε, άκουσε φάση και συνοπτικά μας είπανε πως καταψηφίστηκε. Οπότε μόνο αφότου επιμείναμε για νούμερα ξαναέγινε.

    2. Για το γιουχάρισμα καταλαβαίνεις ελπίζω πως δείχνει ακριβώς αυτό που έλεγε ο γιώργος. Πως οι τόσοι φοιτητές που μετά ψηφίσανε υπέρ δεν βγήκανε να τον συγχαρούνε μονο άκουγες μονο τισ αρνητικές κριτικές. Αν είχανε παρεπιπτόντως κουραστεί θα είχανε κουραστεί για ακριβώς ένα λόγο: οτι οι παρατάξεις απο κάτω διαβάζανε προτάσεις/διακυρήξεις ολόκληρης της πολιτικής τους φιλοσοφίας(που έλεος πια με αυτό, ακόμα και τον ποιό συνειδητοποιημένο άνθρωπο αποκοιμίζει να ακούει μισή ώρα τον γενοβίτη/πουκουσίτη/οτιδηποτίτη να αραδιάζει ολοκληρο βιβλίο ιστορίας) και μετά μαλλώνανε μεταξύ τους για διαδικαστικά.

    3. Η συνέλευση δεν έσπασε και κατα την δική μου ματιά δεν φτάσαμε κάτω των 60. Οπότε πολύ ωραίο να δημιουργείς εντυπώσεις λέγοντας οτι ΈΣΠΑΣΕ Η ΓΣ!!!!(το λες στο πρώτο σου post) Επίσης άνθρωποι που φεύγουνε απο ΓΣ για να καπνίσουνε είναι ένα απο τα δύο: α. τόσο εξαρτημένοι που πρέπει σιγά σιγά να σκευτούνε να πάνε για αποτοξίνωση Ή β. άτομα που στα @@ τους η ΓΣ απλά ψάχνανε δικαιολογία να την κοπάνισουνε απο την ΓΣ χωρίς να τους την λένε μετα πως μπήκανε μόνο για την ψηφοφορία και κατα συνέπεια πολιτικά ασυνειδητοποίητοι.(και όχι δεν προσφέρομαι να πάθω καρκίνο για να συνειδητοποιηθούνε)

    Α και 4ο, γιώργο βάλε και τους πκσίτες στην λίστα γιατι θυμάμαι ξεκάθαρα εναν εξυπνάκια που ενώ και ητανε στην όλη φαση της ψηφοφορίας και 100% είδε πως υπερψηφίστηκε, συνέχισε να ανάβει τσιγάρα(έστω 3) κατα την συνέχεια της ΓΣ και κάθε φορά που του έλεγα να το σβήσει ήτανε σε φάση: «αααα σόοορυ, ασε με ακόμα ενα λεπτάκι και το σβήνω»… και μάλλιστα αυτος ήτανε που έλεγε πως δεν χρειάζεται ψηφοφορία αλλα πως αμα του το πείς του άλλου με το φιλότιμο θα το σβήσει…

    Επίσης ενδιαφέρον θέμα είναι πως αναγκάστηκα εγώ και ο γιώργος μόνοι μας να εκτελέσουμε την απόφαση της ΓΣ. Δηλαδή όσοι ψήφισαν υπέρ αλλα καί ολοι οι άλλοι που το παίζουνε μέλη του συλλόγου δεν έχουνε το θάρος να σταθούνε υπέρ των επιχειρημάτων τους.

    Καλό να δίνουμε όλη την δύναμη στις ΓΣ αλλα όχι άμα την δύναμη την έχουνε όλη τα κόματα και οι αλλοι απλά ψηφίζουνε το Λόττο απαθείς. Δεν είναι μόνο κριτική στις παρατάξεις το ποστ του γιώργου αλλα κυρίως στους φοιτητές.


Σχολιάστε