Κομματόσκυλα… και εκλογές

Πολλές φορές βλέπω στον δρόμο αλλά και σε παρέες να λένε: «Είναι όλοι ίδιοι…»  κτλ Οι παραλλαγές άπειρες… και ως ένα βαθμό δικαιολογημένες… και προφανείς για κάποιους. Η αλήθεια κατα την άποψη μου βέβαια είναι λίγο διαφορετική. 

Στην ουσία οι παραπάνω χαρακτηρισμοί είναι γενικοί αφορισμοί αποτέλεσμα της δυσφορίας του κόσμου από τις δυσμενείς καταστάσεις τις οποίες ζει.  Επίσης αποτελούν απόρρεια την άγνοιας του κόσμου για τις ακριβές καταστάσεις και όχι μόνο. Βλέποντας γενικότερα την πολιτική αποστασιωποιημένα και σαν κάτι πολύ μακρυνο από την καθημερινότητα και με βάση το λεκτικό εμπόδιο (απόρεια συχνά της τάξικής καταγωγής) είναι φυσικό ο κόσμος να μην μπορεί να διακρίνει κάποια πράγματα.  Αυτά ως προς την αντίληψη του κόσμου.

Το ποστ ξεκίνησε για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο μου στο πανεπιστήμιο κρήτης και δεν θα ήταν άστοχο να πούμε και για την κατάσταση που επικρατεί στον πανεπιστημιακό χώρο μιας και το φαινόμενο δεν περιορίζετε μόνο στο Ηράκλειο Κρήτης

Στον σύλλογο μου το καταστατικό ορίζει ότι η εφορευτική ορίζετε από ψηφοφορία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Μετά τις καταλήψεις για το άρθρο 16 κτλ για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο κρήτης δεν έγινε καμιά εκλογοαπολογιστική. (Μέχρι τότε τηρούνταν το καταστατικό). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ότι οι φοιτητές θεωρητικά τουλάχιστον να μπορούν να εκλέξουν του φοιτητές που εμπιστεύοντε για να εποπτεύουν τις εκλογές. Και κατ᾽ επέκταση με αυτό τον τρόπο ελέγχουν μια διαδικασία που για άλλους έχει νόημα για άλλους όχι.(Δεν είναι του παρόντος). Συμφωνώ βέβαια ότι ο έλεγχος των φοιτητών πάνω στην όλη διαδικασία τουλάχιστον κατα την περίοδο που την έζησα ήταν λίγο πολύ τυπικός και ανούσιος μιας και όταν το σώμα της ΓΣ αρκείτε σε μια παθητική στάση ο όποιος έλεγχος είναι ανύπαρκτος.  Όμως η δομές για αυτόν τον έλεγχο υπήρχαν έστω και αν δεν λειτουργούσαν. Ήταν ας πούμε κεκτημένο για τους φοιτητές ότι για τις εκλογές γίνεται εκλογοαπολογιστική κτλ. Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τις καταλήψεις του άρθρου 16 και μετά δεν έχει πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική στον σύλλογο μου. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλους συλλόγους στο Ηράκλειο κρήτης. Με άλλα λόγια από εκεί που το κεκτημένο ήταν ο έλεγχος των φοιτητών στιην διαδικασία των εκλογών φτάσαμε στο ακριβές αντίθετο σημείο κεκτημένο να είναι ο έλεγχος της διαδικασίας από το κάθε κομματόσκυλο.

Όλα αυτά βέβαια με την σύμφωνη γνώμη παρατάξεων τύπου ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, Πρωτοβουλία Γένοβα και Αριστερά σχήματα. Οι παρατάξεις αυτές προτίμησαν την καταγραφή των εκλογικών δυνάμεων τους και το μοίρασμα καρεκλών μεταξύ τους με τίμημα (αμφιβάλλω αν τους πολυ απασχόλησε) το πέρασμα ελέγχου της όλης διαδικασίας από τους φοιτητές στα κομματόσκυλα (εν μέρη και σε αυτούς…). Για κάποιον που τοποθετείτε στην αριστερά… η σημασία αυτής της πράξης είναι προφανείς… (σε αυτούς αναφέρομαι στο συγκεκριμένο ποστ).

Δέχομαι ότι ΠΚΣ,Πρωτοβουλία Γένοβα, Αριστερά Σχήματα αλλά και ΕΑΑΚ δεν είναι το ίδιο με ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αλλά και ότι διαφέρουν μεταξεί τους. Όμως αυτή η στάση τους δείχνει το μέγεθος της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στην αριστερά σήμερα. Όπως και να έχει στην παραπάνω λίστα δεν εβαλα ένα σχήμα που δραστηριοποιείτε στο Ηράκλειο Κρήτης (και όχι μόνο πρόσφατα). Την Πορεία Αριστερή.(Μπορείτε να δείτε το blog τους αλλά και το site τους) Δεν λέω ότι δεν έχω σημαντικές διαφωνίες. Ούτε ότι όλα είναι ρόδινα. Πολλές φορές έχω διαφωνίσει μαζί τους. (Πολύ συχνά θεωρώ ότι σε ορισμένα ζητήματα κινούντε σε τυφλή αντι-ΚΚΕ κατεύθυνση ). Μια φορά μάλιστα είχα διαφωνήσει για το παρον θέμα του ποστ(την πρώτη χρονιά που έγινε) Όμως η στάση τους στην όλη κατάσταση τους διαφοροποιεί αρκετά. Την πρώτη φορά συμμετείχαν χωρίς εκλογοαπολογιστική (την δεύτερη χρονιά έγινε εκλογοαπολογιστική στο τμήμα που δραστηριοποιούντε) την τρίτη (φετος) προσπάθησαν να μπλοκάρουν την διαδικασία. Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσουν… και δεν ξέρω και τι στάση θα κρατήσουν. Σίγουρα όμως δέχτηκαν και θα δεχτούν την εχθρότητα όχι μόνο της ΠΑΣΠ – ΔΑΠ (η τελευταία τους απειλεί με μυνήσεις) αλλά και την εχθρότητα ή έστω την παθητική στάση των δήθεν αριστερών και αγωνιστικών παρατάξεων ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, Αριστερά Σχήματα, και Πρωτοβουλία Γένοβα.

Προσωπικά η στάση που θα κρατήσω στο τμήμα μου θα είναι να πάω να εκπληρώσω τις οικονομικές υποχρεώσεις μου ως προς τον σύλλογο χωρίς να ψηφίσω. Κάτι τέτοιο θα προτείνω και στους συμφοιτητές μου.

Αυτά τα λίγα. 

Η φωτογραφία είναι του saimag από τον λογαριασμό του στο flickr

9 Σχόλια to “Κομματόσκυλα… και εκλογές”

 1. kritias Says:

  Χαμόγελε, διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το post σου. Επέτρεψέ μου να ξεκινήσω με μια κριτική (για να δικαιολογήσω και το nick μου). Αφουγκράζεσαι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, για να το αναδείξεις όμως επιλέγεις μια δευτερεύουσα -κατά τη γνώμη μου- έκφρασή του.

  Δεν πιστεύω πως η νομιμότητα των αποτελεσμάτων των εκλογών στον (πρώην για μένα) σύλλογό μας κινδυνεύει από την μή τέλεση εκλογοαπολογιστικής. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο δραστικά από τότε που τα θυμάμε, αλλά ούτε καν η ΔΑΣΠ (για να χρησιμοποιήσω ένα παλιό ακρώνυμο) δεν αποπειράθηκε ποτέ όσα χρόνια ασχολούμουν να κάνει νοθεία. Με την έννοια αυτή επέτρεψέ μου να αναγνωρίσω στις απόψεις σου μια κάποια φετιχοποίηση των θεσμών και των διατυπώσεων, έναντι του περιεχόμενού τους, που είναι το κύριο.

  Και ποιο είναι αυτό το κύριο κατά τη γνώμη μου; Η αποσυσπείρωση των φοιτητών από τις συλλογικές διαδικασίες. Το πρόβλημα λοιπόν το εστιάζω περισσότερο στο ότι η εκλογοαποολογιστική δεν είχε απαρτία και όχι ότι δεν ψηφίστηκε ευφορευτική (όχι ότι δε θα ‘πρεπε κανονικά να έχει ψηφιστεί, ελπίζω να με καταλαβαίνεις). Και να στο πάω ακόμα παραπέρα, γάμα την εκλογοαπολογιστική σαν τέτοια, κράτα μόνο το συμπέρασμα ότι οι φοιτητές δεν πάνε στη συνέλευση ούτε καν στην εκλογοαπολογιστική.

  Έχοντας ζήσει τα πανεπιστημιακά θέματα του ΠΚ την τελευταία 10ετία, άλλες εποχές από κοντά, άλλες από μακρυά, αλλά πάντα με ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα, κρίνω σκόπιμο να καταθέσω μια εμπειρία. Η κατάσταση που περιγράφεις για την εποχή μετά το κίνημα του 2006, είναι ακριβώς η ίδια με την κατάσταση μετά το κίνημα του 2001 (για τη δήθεν ανωτατοποίηση των ΤΕΙ). Συγκεκριμένα όλη τη 2ετία 99-01 (και πιο πριν από ότι είχα ακουστά) γίνονταν μαζικές γενικές συνελεύσεις παντού, τουλάχιστον στους συλλόγους της Κνωσού. Στις κινητοποιήσεις του 2001 πολύς κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τους συλλόγους σε κινητοποιήσεις διαρκείας, που είχαν και δύναμη και περιεχόμενο*.

  Παρ’ όλ’ αυτά με το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν καμία συνέλευση δεν είχε απαρτία, ούτε καν η εκλογοαπολογιστική και αυτό σε όλους τους συλλόγους. Κι αυτό συνεχίστηκε πάνω κάτω για όλη τη διετία 02-04. Με μιας θαρρείς πως αυτό που είχε γίνει και μας γέμιζε όλους δεν άφησε τίποτα, μόνο εσωστρέφεια, μιζέρια και απογοήτευση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν (σαν φάρσα;).

  Έχεις καμιά ερμηνεία γι’ αυτό; Είναι αναπόφευκτο μετά από ξεσπάσματα να λιμνάζουν τα ύδατα για πολύ καιρό, μέχρι το επόμενο ξέσπασμα και πάει λέγοντας; Επ’ άπειρον τα ίδια και τα ίδια χωρίς να βγαίνει κανένα συμπέρασμα, να μη μεταφέρεται καμιά πείρα; Μετά από χαρές αλλά και πίκρες από την ενασχόληση μου με τα κοινά του πανεπιστημίου, προσωπικά έχω αποφασίσει να μη δίνω μεγάλα ποσοστά του χρόνου και των δυνάμεών μου σ’ αυτά (ακόμα και στις περιόδους των ξεσπασμάτων), όσο δε βλέπω ικανότητα στο κίνημα να δόσει κάποια προοπτική, κάποια ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δε βλέπω ούτε καν τη διάθεση να προβληματισμού πάνω σ’ αυτό και ανάδειξης της σημασίας του.

  Με την προσωπική σου στάση στις εκλογές δε συμφωνώ, αλλά με τα χρόνια έχω μάθει να εκτιμώ περισσότερο την ανάλυση κάποιου παρά το τελικό συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται μέσα από αυτή. Θεωρώ πιο κοντά μου κάποιον με κοντινούς προβληματισμούς που δεν κάνει το ίδιο με μένα στις εκλογές, παρά κάποιον που κάνει το ίδιο, αλλά οι προβληματισμοί μας απέχουν παρασάγκας.

  *Εκείνο τον καιρό οι σύλλογοι προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους. Κάναμε τραπεζάκι στο κέντρο για να ενημερώσουμε τους μή-φοιτητές πολίτες, εξορμήσεις με τις αποφάσεις των ΓΣ στα μαγαζιά κλπ. για το ποιος είναι ο αγώνας μας και γιατί τους αφορά όλους. Όχι ότι τους πείσαμε:), αλλά τελοσπάντων έγινε μια προσπάθεια. Μάλιστα, ένα από τα πράγματα που μου έχουν καρφοθεί στη μνήμη μου ήταν το γεγονός πως μετά από απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας (και του Μαθηματικού αν θυμάμαι καλά) πήγαμε στα ΤΕΙ να σπάσουμε το συντεχνιακό κλίμα που καλλιεργούσε εκεί η ΠΑΣΠ κυρίως λόγω δύναμης και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τότε και από κοντά και η ΔΑΠ. Οι σπουδαστές των ΤΕΙ τότε νόμιζαν πως αναβαθμίζεται η θέση τους και οι κακοί φοιτητές των ΑΕΙ τους φοβούνται και δεν τους θέλουν όμοιούς τους. Τότε έγινε και το απίστευτο, να χάσει ΓΣ η ΠΑΣΠ στη ΣΤΕΓ, από φοιτητές του CSD που πήραν το λόγο να μιλήσουν και να εξηγήσουν πως δεν είμαστε εναντίον τους. Η συνέλευση ψήφισε πλαίσιο «a la CSD» με ενιαία ανώτατη εκπαίδευση κλπ. Είμασταν πάνω από 10 άτομα από το CSD, πάνω από τους μισούς εκτός παρατάξεων. Οι φοιτητές αυτοί βγάλανε πολλά συμπεράσματα για την ΠΑΣΠ, βλέποντας τον κατάπτυστο τρόπο με τον οποίο μας επιτέθηκαν (ευτυχώς τους γύρισε boomerang). Γιατί μη νομίζεις ότι όλοι αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΠ (ΔΑΠ) είναι όλοι διεφθαρμένοι trenty-δες. Στη διπλανή ΣΤΕΦ δε τα καταφέραμε βέβαια, αλλά εντάξει θέλει και λίγο τύχη για να τα καταφέρεις στη ρητορική:)

 2. xamogelo Says:

  Λοιπόν θα απαντήσω πολύ σύντομα και λίγο αποσπασματικά. Δεν πιστεύω ότι καμιά ΠΑΣΠ ΔΑΠ κτλ θα κάνει τπτ σοβαρό για να παραποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Για το μέλλον αν αλλάξουν οι συσχετισμοί δεν μπορώ να το αποκλείσω… το θεωρώ πιθανό. Θεωρώ όμως σημαντικό να μην πάρουν άλλη εξουσία στα χέρια τους που μπορεί να δυσκολέψει αυτή την στιγμή κάτι διαφορετικό που θα προσπαθήσει να εκφραστεί μέσω των εκλογών κτλ(Αυτός πιστεύω έιναι ένας βασικός λόγος πέρα από την νοθεία που προσπαθεί να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο.) όπως και μια διασφάλιση για το μέλλον μέσω του ελέγχου των φοιτητών. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα από το μαθηματικό αθήνας. π.χ. για να κατέβει κάποιος στις εκλογές πρέπει να δώσει περίπου 100 ευρώ (φωτοτυπίες για ψηφοδέλτια κτλ). Αυτό είναι απαγορευτικό για νέα σχήματα αλλά και γενικότερα για όποιες προσπάθειες γίνουν πέρα από παρατάξεις που υπάρχουν ήδη. (Άρα και μας πάει πίσω)

  Συμφωνώ επίσης ότι είναι σημαντικό ζήτημα το ότι δεν ήρθε κόσμος στην εκλογοαπολογιστική. 100% αν και στην περίπτωση των πρώτων εκλογών μετά τις καταλήψεις με τόσες ΓΣ μέσα στο εξάμηνο έβρισκα την όλη διαδικασία και λίγο ανούσια.

  Όσο για τις ομοιότητες που λες με παλιότερες διαδικασίες δεν συμφωνώ μαζί σου. Κάποια υποχώρηση είναι φυσιολογική αλλά όχι στον σημερινό βαθμό.

  1.Οι φοιτητές αναναιώνοντε ανά 4 χρόνια κτλ
  2.Κούραση (πηγαίνουν και κάποια πράγματα πίσω)
  3.Αρκετοί φοιτητές δεν μπήκαν στην διαδικασία να βγάλουν συμπεράσματα κτλ
  4.Λανθασμένη αντίληψη από τις παρατάξεις για το τι είναι ένα πλαίσιο που ψηφίζετε σε ΓΣ και γιατί ψηφίζετε.
  5.Δεν υπήρχε ουσιαστική συμμετοχή κτλ αλλά και οι όροι που θα άλλαζαν τις συνθήκες ώστε να έχουμε κάποια μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
  Αυτά τα λίγα για την ώρα. Σίγουρα ιδιαίτερα στο τελευταίο θα μπορούσα να απαντήσω πολλά πράγματα. Τέλος πάντων όποιος ενδιαφέρετε ας ρίξει μια ματιά και στα σχόλια στο http://mygranma.wordpress.com/2009/05/11/foithtikes-ekloges/ όπου αναδημοσιεύω ένα μέρος των ποστ που γράφω εδώ.

 3. Μάριος Says:

  Θα μπορούσαν κάλλιστα να αναθληθούν οι εκλογές και να γίνει προσπάθεια να γίνει εκλογοαπολογιστική την άλλη εβδομάδα.

  Η εφορευτική ήταν τόσο άσχετη που δεν είχε δει ποτέ ούτε τον κανονισμό της ΕΦΕΕ (όπως και κανένας στο Ηράκλειο όπως μάθαμε). Τηλεφωνικά πήραν τα κόμματα τις παρατάξεις τους και τους είπαν για τις εκλογές.

  ‘Εχει χαθεί και τελείως το νόημα. Εκλογές γίνονται για την ανάδειξη νέο ΔΣ. Το παλιό ΔΣ πότε απολογήθηκε για τη δράση του; Πότε χάραξε μια πορεία για να κάνει έναν απολογισμό; Ούτε το ταμείο δεν παραδώθηκε σωστά! Αν έχουν αγοραστεί αλόγιστα πράγματα με ευθύνη του ταμία ποιος τον έλεγξε;

  Προσπαθούμε σαν Πορεία Αριστερή να μαζέψουμε στοιχεία για το σε πόσα τμήματα έγιναν εκλογοαπολογιστικές στην Ελλάδα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει. Θα μας βοηθήσει ολους να δούμε μια εικόνα για το φοιτητικό κίνημα.

  Η έννοια της συναδελφικότητας έχει αρχίσει να καταρρέει. Κάποιοι πάνε σε αλλες πορείες από αυτές που καλεί ο Σύλλογός τους, το ΔΣ δε δρα ενιαία ούτε στα ελάχιστα ζητήματα, κλπ. Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να μην βλέπει η ανάγκη να γίνει απολογιστική συνέλευση.

  Για το εκλογικό κομμάτι της ε/α Γ.Σ. τι να πω; Κάποιες παρατάξεις δεν έβγαλαν καν ανακοίνωση με τι στόχους βάζουν για το 2009-2010.

 4. xasma Says:

  Arxika mia dieykrinish!
  H eklogoapologistikh DEN EINAI SYNELEYSH!
  einai ena komatiko paixnidaki ton paratakseon!
  sthn ousia einai ena diaparataksiako debate!
  oi syneleyseis den einai grafiokratik;o organo tvn syllogon kai ton paratakseon alla meso palhs ton foithton!

  ayta ta liga gia to thema….
  kai tora 3 parathrhseis sthn PA (kai ton mario) gia thn stash ths
  1. theoro telios grafiokratikh thn xrhsh toy katastatikou kai thn apilh me miniseis….!
  2. apo thn stigmh pou krinete paranomh mia diadikasia giati simetexate se aythn? kai oxi mono simetexate alla kai sto mathimatiko sthn krhth zhtokrabgazan me thn anakoinosh ths kathe psifou?
  3. «»»Για το εκλογικό κομμάτι της ε/α Γ.Σ. τι να πω; Κάποιες παρατάξεις δεν έβγαλαν καν ανακοίνωση με τι στόχους βάζουν για το 2009-2010.»»»
  signomh alla pistebeis pos oi stoxoi ( ton aristeron) paratakseon-sxhmaton prepei na einai to organotiko periexomeno ton eklogon? to ti dhladh tha psifizoun mesa sta DS kai stis tyxon theseis sthn siglito? h na enisxyou ton xaraxthra ton genikon syneleyseon kai aporofontas thn eksousia poy exoun ta grafiokratika DS na thn dioxeteboun stis genikes synelyseis kai ston logo toy foithth?

 5. xamogelo Says:

  @xasma
  Δεν είναι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση; Είσαι σοβαρός;
  Η μάλλον είσαι τελείως τραγικός… γιατί το ότι το γράφεις στο μπλογκ μου κάτι τόσο εκτός τόπου και χρόνου δείχνει αναμφίβολα ότι το πιστεύεις…
  Η εκλογοαπολογιστική είναι συνέλευση!!! Και όσο κομματικό παιχνιδάκι είναι η κάθε ΓΣ άλλο τόσο είναι και η εκλογοαπολογιστική…. μιας και στην στην ουσία μιλάμε για άλλη μια ΓΣ με τους ίδιους όρους κτλ
  Τις παρατηρήσεις στον μάριο δεν μπαίνω στον πειρασμό να τις απαντήσω.

 6. xasma Says:

  xamogelo to ksero oti simfona me to katastatiko orizete os GS apla gia thn dikh mou krish den einai! kai eksigisa toys logous….. tora giati ayto to theoreis toso gelio den mporo na katalabo….

  *Me to na theoreis toso mhdamino ton xaraxthra ton GS ( ekeinon pou organosan to kinima toy dekembrh, toy 2006 kia oles tis agonistikes draseis ton sillogon) me thn profash oti einai komatiko pexnidaki thn theoro epihkos aparadekth!
  kai elpizo na mhn ta pistebeis pragmatika ta osa les kai na ta xrisimopoieis gia mikropolitikes skopimothtes! An ontos ta pistebeis ilikrina lipame….

 7. Μάριος Says:

  Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι συνέλευση και μάλιστα σημαντικότατη αφού το ΔΣ κάνει απολογισμό της δράσης του και ταυτόχρονα γίνεται ανάδειξη των υποψήφιων συνδυασμών. Σε άλλους χώρους όπως οι καθηγητές οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις δεν είναι (ακόμα) πανηγύρι.

  Πανηγύρι έχει καταντήσει η εκλογική διαδικασία. Κατά την καταμέτρηση στο Μαθηματικό ΔΑΠίτες έκαναν κολοδάκτυλα σε μέλη του σχήματός μου και φώναζαν «πούτσα πάλι» και τέτοια.

  Η Πορεία Αριστερή προσπαθεί να αναδείξει τον εκφυλισμό με τον οποίο απειλείται το φοιτητικό κίνημα και τα θεσμοθετιμένα συλλογικά του όργανα (ΔΣ-ΓΣ-ΕΦΕΕ).

  Αν οι εκλογές είναι απλή καταγραφή ασύνδετη με την ανάδειξη εκπροσώπων για το Πανσπουδαστικό της ΕΦΕΕ τότε θα μπορούσαν να μη γίνονται την ίδια μέρα. Αυτή κι αν είναι γραφειοκρατία για να δανειστώ τον παραπάνω όρο.

  Για τους λόγους για τους οποίους συμμετείχαμε στις εκλογές το σχήμα στο Ηράκλειο έβγαλε σχετική ανακοίνωση και όπως διάβασα θα συνεχιστεί και πολιτικά αλλά και νομικά ο αγώνας.

  Τέλος να πω ότι εμείς κρίνουμε και δρούμε και με βάση τις αριθμητικές μας δυνάμεις, με βάση τη συγκυρία και βάση και την κατεχτημένη εμπειρία. Τόσο μαζικό φαινόμενο μη διενέργιας εκλογοαπολογιστικών δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας.

  Αυτό είναι τίμια και σωστή στάση.

  Στον αντίποδα βλέπω κάποιες παρατάξεις που τάχα μου διαφωνούν με την ΕΦΕΕ να συνυπογράφουν έγγραφα της ΕΦΕΕ σε μυστικές συναντήσεις, να μην τα ανκοινώνουν στους φοιτητές και τις άλλες παρατάξεις και να συμμετέχουν κανονικά σε εκλογές «ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΕ». Τουλάχιστον οι Αγωνιστικές Κινήσεις έγραψαν πάνω στο ψηφοδέλτιο «ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ» και άφησαν την ΕΦΕΕ απ’ έξω.

 8. xasma Says:

  eyxaristo gia thn apanthsh sou marie asxetos an symfono h oxi…

  mono mia dieykrinish sthn teleytea sou paragrafo…
  den katalaba an sthn kathgoria gia tis paratakseis enoouses kai thn eaak… gia na ksero an me afora kai prepei na to sxoliaso 😛 alla den nomizo giati sto psifodeltio mas den anaferotan tpt gia thn efee…

 9. Μάριος Says:

  Το ψηφοδέλτιο της ΕΑΑΚ έλεγε μόνο «ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ»; Δεν το ήξερα. Τέλοσπάντων, ανεξάρτητα από διαφοερετικές προσεγγίσεις μακάρι να δράσουμ από κοινού σε 3-4 πράγματα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: