Πρόχειρες σκέψεις για την αστυνομία

Χάθηκε ένας 16χρονός. Απλά πράγματα… Ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε. Ηδη  ακούω/με στα κανάλια γκρίνιες… γκρίνιες για την αστυνομία.. που δεν προστατεύει τον απλό πολίτη…(MEGA) γκρίνιες για την γκαντεμικη Ελλάδα που με κάποια μεταφυσική αιτιολόγηση τίποτα δεν λειτουργεί επειδή είμαστε Ελλάδα. Μέχρι και ο Τράγκας θα βγει στην TV και θα κλαψουρίζει για την αστυνομία…. Θα μου πείτε λογικό είναι… όσο βαριά και αν είναι η λοβοτομή που έχει υποστεί ο πρεζάκιας της χιλιετίας(τηλεθεατής) δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις…

Τα ΜΜΕ λένε κλασσικά τα δικά τους… σε πολλές περιπτώσεις αναπαράγουν και την εκδοχή των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!!!!

Αυτό όμως που με απασχολεί στο σημερινό ποστ είναι η άποψη του αντισυστημικού χώρου που ας πούμε αποδίδει διάφορους ρόλους σε κράτος και αστυνομία. Το θέμα κατά την άποψη μου είναι μάλλον πως θα το δικαιολογήσουν. Και ποιο συγκεκριμένα αύριο όλο και κάποιο φυλλάδιο θα μου μοιραστεί για το τι δολοφόνοι είναι το κράτος και η αστυνομία και ποιοι οι ρόλοι τους.

Όμως πράξεις σαν τις χθεσινές είναι το λιγότερο άστοχες. Δεν εξυπηρετούν καθόλου τον ρόλο του κράτους ίσα ίσα το από-νομιμοποιούν στα μάτια της κοινωνίας.

Τότε τι ακριβώς έγινε χθες βράδυ; Τουλάχιστον με βάση τι έχω καταλάβει ήταν ένα αναμενόμενο ατύχημα… Μονάδες όπως ο στρατός και η αστυνομία προορίζονται εξ ορισμού για την καταστολή. Προφανώς δεν αρκεί μόνο το έννομο πλαίσιο(για τους μπάτσους) για να δείρει ανθρώπους… Δεν μπορείς να σου λένε πήγαινε να δείρει έναν πιτσιρικά σε μια πορεία και να πηγαίνεις. Όσο ηλίθιο και αν ακούγετε… κάποιος που έχει σαν δουλειά του να δέρνει ανθρώπους… πρέπει να έχει μια νομιμοποίηση μέσα στο κεφάλι του. Μια νομιμοποίηση που να μπορεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του και τις πράξεις του. Όσο ηλίθια και αν είναι.  Μια νομιμοποίηση ώστε ο κάθε μπάτσος να θεωρεί σωστές τις πράξεις του γιατί αλλιώς είναι αναπόφευκτο να μην «λειτουργεί» τόσο καλά η αστυνομία. Όταν λέω «λειτουργεί» προφανώς δεν εννοώ να προστατεύει τον απλό πολίτη όπως ισχυρίζονται… Αυτό που εννοώ είναι να επιτελεί τον σκοπό του σαν ένας μηχανισμός καταστολής. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχεις άτομα που θα ακολουθούν τυφλά διαταγές. Αλλιώς θα έχεις φαινόμενα που εμφανίστηκαν στον εμφύλιο.(όπου στρατιώτες αρνήθηκαν να πυροβολήσουν ΕΑΜιτες κτλ) Προφανώς όταν μιλάμε για πολιτικούς χώρους με αντί-συστημικό χαρακτήρα (η αντιμετώπιση των οποίων είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης της αστυνομίας) είναι λογικό ότι στα αντίστοιχα σώματα ασφαλείας έστω και άτυπα θα κυριαρχούν ακροδεξιές απόψεις ή τέλος πάντων θα υπάρχει ενός είδους άμυνας απέναντι στις μη κυρίαρχες απόψεις και μια διαπαιδαγώγιση-νοοτροπία που θα βοηθάει στο κατασταλτικό ρόλο της αστυνομίας. Χωρίς βέβαια να παραβλέπω ας πούμε «φύση» του ανθρώπου όταν του δίνεται τέτοια εξουσία. Εκεί οφείλονται φαινόμενα όπως τα χθεσινά.

Σίγουρα συμφωνώ με το ΚΚΕ όταν λέει ότι τέτοια φαινόμενα οφείλονται στην διαπαιδαγώγηση των σωμάτων ασφαλείας αλλά να προσθέσω ότι από την άλλη ένας οποιοσδήποτε κατασταλτικός μηχανισμός αποκομμένος  από την κοινωνία (όπως σήμερα) δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτή ή κάποια αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση γιατί απλούστατα είναι κομμάτι της σημερινής κοινωνίας.

Και για να μην ξεχνιώμαστε:

Political rights do not exist because they have been legally set down on a piece of paper, but only when they have become the ingrown habit of a people, and when any attempt to impair them will meet with the violent resistance of the populace. Rudolf Rocker

υγ.Ένα πραγματικά προχειρο-γραμμένο ποστ λόγο έλλειψη χρόνου. Θα προσπαθήσω να ανανεώνω το μπλογκ για ότι δράσεις γίνονται στο Ηράκλειο.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Πρόχειρες σκέψεις για την αστυνομία”

  1. ΕΛ.ΑΣ. ή πως να κάνουμε μια τρύπα στο νερό… « Ταξιδεύοντας… Says:

    […] με του Α.Γρηγορόπουλου το είχα γράψει παλιότερα εδώ. Όμως άλλο μια στάση-νοοτροπία… και άλλο η καθαρή […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: