Φωτογραφίες από την πορεία για την κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης.

dsc04313

Οι φωτογραφίες είναι από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης για την Κατάληψη Ευαγγελισμού με σκοπό να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου για το τι είναι η κατάληψη Ευαγγελισμού. Μετά από την κίνηση του Πρύτανη Γιάννη Παλλίκαρη, του αντιπρύτανη Κιτσόπουλος (Πανεπιστημίου Κρήτης) και ενός εισαγγελέα που ζήτησαν την εκκένωση του κτηρίου μέσα σε 15 μέρες. Η συμμετοχή ήταν γύρω στα 70-80 άτομα. Αποφασίστηκε να γίνει πορεία. Κατα την διάρκεια της πορείας (και της συγκέντρωσης) γράφτηκαν συνθήματα έγινε αφισοκόλληση(εδώ, εδώ) και μοιράστηκαν φυλλάδια στους περαστικούς. Η πορεία κατέληξε στον Ευαγγελισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάληψη ευαγγελισμού μπορείτε να δείτε στο blog τους ή στο indymedia

Οι διαφωνίες μου με την κατάληψη Ευαγγελισμού πολλές. Και προς τον τρόπο λειτουργίας του και ως προς τον τρόπο δράσης στην κοινωνία. Παρόλο που δεν συμφωνώ σε πολλά μαζί τους θεωρώ ότι αθροιστικά έχουν θετικό αντίκτυπο από το να μην υπήρχαν. Φωτογραφίες από την πορεία.

υγ.Η φωτογραφία είναι του χρήστη xamogelo από το flickr

Advertisements

38 Σχόλια to “Φωτογραφίες από την πορεία για την κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης.”

 1. JChrist Says:

  «Παρόλο που δεν συμφωνώ σε πολλά μαζί τους θεωρώ ότι αθροιστικά έχουν θετικό αντίκτυπο από το να μην υπήρχαν.»

  Δεν πολυκατάλαβα.
  Εννοείς ότι είναι καλύτερα να τελεί το κτίριο υπό κατάληψη σε σύγκριση με την προηγούμενη εγκατάλειψή του;
  Αν το πανεπιστήμιο το χρησιμοποιούσε για διάφορους σκοπούς, ωφέλιμους τόσο για τους ακαδημαϊκούς, όσο και για το λαό, θα ήταν καλύτερα;

  Τέλος πάντων, εμένα δεν με πολυενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια, ούτε για την κατάληψη, ούτε για το κτίριο. Αλλά αφ’ ενός, πιστεύω ότι η κατάληψη του κτιρίου δεν βοηθάει το λαό να προχωρήσει τη συνείδησή του παραπέρα και να απαγκιστρωθεί από αυτό το σύστημα και αφ’ ετέρου μπορώ να φανταστώ αρκετές άλλες χρήσεις του κτιρίου, που θα απέδιδαν αρκετά περισσότερα.

 2. xamogelo Says:

  Αυτό που εννοώ είναι ότι στην παρούσα κατάσταση δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Ακόμα και αν το άδειαζαν δεν πιστεύω ότι θα το αξιοποιούσαν οι φοιτητές… τουλάχιστον προς τρόπο που θα πήγαινε ποιό μπροστά την συνείδηση του κόσμου…
  Οπότε θεωρώ ότι είναι καλύτερα έτσι όπως είναι σήμερα.

 3. αλέξης από NOpasaran Says:

  Ο αναρχισμός αν και πολέμιος του μαρξισμού δεν κατάφεραι ποτέ να ξεπεράση τον διαλεκτικό υλισμό μιας και είναι η κύρια πηγή που τον συγκροτεί ως ιδέα, από αυτή την σκοπιά σαφώς και δεν έχει να προτήνει κάτι καινούργιο στην σκέψη της κοινωνίας, το υπέρτατο όμως που έχει να προσφέρει είναι η δεωρεάν ελευθερία με την πραγματική της έννοια και όχι με την έννοια του τζάμπα. Σου δείνω ένα κομμάτι απο την προκύρηξη τους που λέει :

  “Από την πόλη του Ηρακλείου δε λείπει άλλος ένας κυριλέ και αποστειρωμένος χώρος, αλλά ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι.”

  Αν θέλεις έλα αύριο (Δευτέρα) στην κατάληψη που έχει συνέλευση στις 21:00 να τα πούμε περρισότερο γιατί δεν την παλεύω και πολλή με το γράψυμο.

 4. xamogelo Says:

  @αλέξη
  Για την έννοια που αντιλαμβάνονται τα περισσότερα άτομα την ελευθερία στον ευαγγελισμό όμως νομίζω ότι διαφωνώ. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί την μπερδεύουν με ασυδοσία.

  Επίσης δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% στο κομμάτι από την προκήρυξη τους!!!

  Για την αυριανή συνέλευση το γνωρίζω όμως δεν ξέρω αν θα καταφέρω να έρθω μιας και έχω κάποιες υποχρεώσεις που νωρίτερα και δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να ξεμπερδέψω από αυτές :-s θα προσπαθήσω πάντως να έρθω.

 5. αλέξης από NOpasaran Says:

  Ναι όμως η ασυδοσία είναι προσωπική/ατομική κατηγωρία δεν σημαίνει ότι το κτίριο και η διαχειριστική συνέλευση του διακρίνωνται από ασυδοσία από την στιγμή που έχουν τεθεί κανόνες συμβίωσεις και αλλυλοσεβασμού μεταξύ των μέσα και των απ’ έξω. Επίσης αυτοί οι κανόνες είναι πολιτικοί και όχι ιδεωλογικοί κανένας δεν αποκλείεται επιδή Π.Χ. είναι μαρξιστής από την στιγμή που σέβεται τους κανόνες και έχει να προσφέρει στην αλλυλεπιδραση κατάληψης και κοινωνίας.

 6. xamogelo Says:

  @αλέξη ναι δεν διαφωνώ.Σε καμιά περίπτωση δεν μίλησα για ασυδοσία σαν χαρακτηριστικό της κατάληψης. Αλλά υπάρχουν φορές που άτομα (17 Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος) μια χαρά έκαναν μπάχαλα την στιγμή που δεν υπήρχε τέτοια απόφαση.(υπήρχε απόφαση για συγκεκριμένες δράσεις κτλ) Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όταν μιλούσα για ασυδοσία.

  Πάντως για τον ελληνικό αναρχικό χώρο συμφωνώ ως ένα βαθμό με την κριτική της Π.Δ..
  http://www.inclusivedemocracy.org/pd/is5/issue_5_dialog.htm
  http://www.inclusivedemocracy.org/pd/is8/issue_8_atomikismos.htm

  Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του Μπουκτσιν κοινωνικός αναρχισμός ή lifestyle(κάπως έτσι) αν και δεν πιστεύω ότι η κριτική του αντιπροσωπεύει πλήρως τον ελληνικό αναρχικό χώρο.(αν και κάποια στοιχεία του βιβλίου ισχύουν)

 7. rm -rf capitalism Says:

  Χαμόγελο αν αναφέρεσαι στη πορεια στο Ηρακλειο στις 17 του Νοεμβρη
  μπορώ να σου πω απο οσο θυμάμαι οτι μεμονομένες πρωτοβουλίες ατόμων του ευαγγελισμού δεν υπήρξαν.
  Δεν ξέρω αν έχεις συμμετάσχει σε κάποια συνέλευση, αλλα γενικά οσα άτομα δρουν ως συλλογικότητα σε τέτοιους χώρους δεσμευονται απο τις αποφάσεις της συλλογικότητας (αν δεν συμβαίνει αυτό τότε είναι θέμα χρόνου μια συλλογικότητα να διαλυθεί ή να διασπαστεί). Αυτο σημαίνει οτι αν υπήρχε η πρόθεση για μπάχαλα δεν θα συμμετείχαν μόνο μεμονωμένα άτομα.
  Αυτο που ίσως μπερδεύεις είναι οτι οι α/α στο ηράκλειο δεν είναι μόνο οι ευαγγελιστές , απλά οι ευαγγελιστές είναι η πιο συγκροτημένη και παλιά ομάδα αυτή τη στιγμή.
  Έχω διαβάσει το βιβλίο του Μπούκτσιν που αναφέρεις και συμφωνώ σε πολλά σημεία στην αναλυσή του αν και στην Ευρώπη τα πράγματα είναι σίγουρα διαφορετικά.
  Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μια άλλη μπροσούρα που κάνει μια εμπεριστατωμένη κριτική στις πρακτικές του αναρχικού χωρου:
  Feral Fawn «H αναρχική υποκουλτούρα».
  Πάντως αυτό που μπορώ να πώ είναι οτι τουλάχιστον στην Ελλάδα ο αναρχικός χώρος περνάει μια μεταβατική φάση λόγω του ότι έχει αρχίσει να σπάει στεγανά και να συμμετέχει
  πιο οργανωμένα σε διάφορα ζητήματα (εκπαιδευτικα, εργατικά, περιβαλλοντικα κλπ) και επίσης επειδή σιγά σιγά έχει αρχίσει να «κρατάει» το κόσμο του που συνηθως ανανεωνόταν σχεδόν πληρως ανα λίγα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά καλλιεργείται η συνέπεια και η συνέχεια κάτι που σίγουρα έλειπε για καιρό.
  Οσο για αυτον που μιλάει πιο πάνω για το προχώρημα της συνείδησης του κόσμου, με αυτή τη λογική δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τίποτα και να περιμένουμε το καπιταλισμό να καταρρεύσει σαν ώριμο φρούτο.
  Μάλλον αυτή η θέση έχει αποδειχθεί εντελώς άκυρη μέχρι σήμερα.
  Στην κριτική τώρα της Π.Δ. μπορώ να πω οτι ο » Ατομικισμός και αναρχικά στέκια» μπορεί μάλλον να περιγράψει ένα αλλον χώρο που μου έρχεται στο μυαλό στο Ηράκλειο. Ο λόγος είναι επειδή πραγματικά σαν αρχικός σκοπός εκείνου του εγχειρήματος ήταν ο πειραματισμός κατα κύριο λόγο και αν πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει ελευθεριακά μια συλλογικότητα με ανθρώπους διαφορετικών καταβολών χωρίς αυτό να είναι τεχνητο και lifestyle.
  Σχετικά τώρα με το άλλο δημοσίευμα της ΠΔ
  » Ορισμένα σχόλια πάνω στον ελληνικό αναρχικό χώρο»
  ένα σημείο που για μένα δίνει και το νόημα για την ύπαρξη αυτών των χώρων είναι το εξής:
  «Πρέπει να δούμε τέτοιες προσπάθειες ως κύτταρα που κυοφορούν το έμβρυο της κοινωνίας που θέλουμε και όχι ως εύκολη (ψευτο)λύση των σημερινών προβλημάτων ή των θεωρητικών αδιεξόδων.»
  Δηλαδή αν κάποιος περιμένει έτοιμες λύ σεις τότε είναι χαμένος απο χέρι και μετά απο μια lifestyle επαφή θα επανέλθει στη μιζέρια της καθημερινότητας με χειρότερους όρους και πιο αλλοτριομένος.
  Βεβαια σηκώνει μεγάλη κουβέντα το ολο ζήτημα αλλά δεν είναι του παρόντος, προς το παρόν πρέπει να στηρίξει ο καθένας τον Ευαγγελισμό με τον τρόπο του γιατι η καταστολή του θα φέρει τα πράγματα στο Ηρακλειο κατα τη γνώμη μου πίσω και απο κει και πέρα όσοι έχουν ιδέες και διάθεση μπορούν να συνεισφέρουν.

 8. xamogelo Says:

  @rm -rf capitalism καταρχάς ωραίο nickname :-p
  Για συνέλευση στον ευαγγελισμό έχω παρακολουθήσει πολύ παλιά.Τα τελευταία χρόνια δεν πολύ πήγαινα. Για το θέμα που έθεσα για την πορεία της 17Νοέμβρη δεν λέω ότι τα άτομα που έκαναν μπάχαλα ήταν (καλά δεν ήταν κάτι τραγικό) δικά σας. Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Απλώς όταν συμμετέχεις σε ένα μπλοκ που έχει πάρει κάποια απόφαση για το πως θα κινηθεί πρέπει να την σέβεσαι. Η τουλάχιστον τα άτομα που έχουν πάρει την απόφαση δεν θα έπρεπε να ανεχτουν να κάνει ότι θέλει ο καθένας. Αν ήθελαν να κάνουν μπάχαλα ας πήγαιναν σε άλλο μπλοκ από την στιγμή που το συγκεκριμένο για τον Α ή Β λόγο είχε πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση για το πως θα κινηθεί.
  Για τον αναρχικό χώρο και την μεταβατική φάση που λες ότι περνάει δεν διαφωνώ. Το πιστεύω και εγώ. Τώρα που θα οδηγήσει δεν ξέρω ακόμα…
  Για τον JChrist αν δεις το blog του θα δεις ότι είναι κνίτης οπότε δεν νομίζω ότι είναι της λογικής περιμένουμε να πέσει ο καπιταλισμός. Πάντως λογικό είναι για τον χώρο στον οποίο ανήκει να πιστεύει ότι η κατάληψη δεν έχει νόημα.

  Για τα άρθρα που παράθεσα:
  Για το ” Ατομικισμός και αναρχικά στέκια” δεν συμφωνώ και τόσο σε όλα όσα λέει. Όμως το ότι οι καταληψίες κάπως περιχαρακώνονται από την κοινωνία είναι πιστεύω προφανές. Σαν παράδειγμα μπορώ να φέρω κομμάτι από την συζήτηση σε μια πρόσφατη ΓΣ.(την προηγούμενη πέμπτη) όπου πιστεύω παραδεχτήκατε ότι όταν έρθουν οι φοιτητές θα αλλάξουν οι συσχετισμοί. Αυτό αν μην τι άλλο δείχνει μια απομόνωση από την κοινωνία. (νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο πήρε το μάτι μου και σε κάποια ανακοίνωση.)

  Για το «Ορισμένα σχόλια πάνω στον ελληνικό αναρχικό χώρο» δεν διαφωνώ ότι ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε εν δυνάμει να έχει αυτόν τον ρόλο(έμβρυο της κοινωνίας) απλώς αμφιβάλω αν σήμερα εκπληρώνει κάτι τέτοιο σε ικανοποιητικό βαθμό.

  Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να έρθω σήμερα αλλά το βλέπω δύσκολο. θα δείξει. αν είναι τα λέμε εκεί.
  υγ.Γνωριζόμαστε?

 9. JChrist Says:

  Πως σου φάνηκε τώρα από τα λεγόμενά μου ότι δεν θέλω να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον κόσμο να αλλάξει αυτή την κοινωνία σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω…

  «Ακόμα και αν το άδειαζαν δεν πιστεύω ότι θα το αξιοποιούσαν οι φοιτητές…»
  Σ’ αυτό να σου πω την αλήθεια συμφωνώ εν μέρει. Από εκεί πηγάζει και η αδιαφορία μου για το όλο θέμα. Δηλαδή, δεν βλέπω τους φοιτητικούς συλλόγους να πολυενδιαφέρονται να κάνουν κάτι, επομένως είναι πιθανό να πήγαινε άχρηστο.

  ΑΛΛΆ, αν καταφέρναμε να τους ευαισθητοποιήσουμε γύρω από αυτό το ζήτημα και να καλλιεργήσουμε την ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου δικού μας, η σημερινή χρήση του κτιρίου θα φάνταζε «χλωμή».

  Τέσπα, δεν με καίει ιδιαίτερα, κουβέντα να γίνεται είναι όλα αυτά.

 10. Γιώργος Says:

  Τόσα χρονια το κτίριο είναι υπό κατάληψη και μονο σε οίκο ανοχής δε το έχουν μετατρέψει.
  ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤAΝΕ ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΌ ΚAΠΟΙΑ ΚΩΛΌΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΤΟΥΣ ΞΈΧΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜAΘΟΥΝ ΤΡΌΠΟΥΣ.

 11. beth Says:

  8a 8ela na mou to anaptikseis ayto me thn katalipsi gt den exw idea.
  ti kaneis reiii pou xa8ikes?

 12. xamogelo Says:

  @Γιώργος
  «Τόσα χρονια το κτίριο είναι υπό κατάληψη και μονο σε οίκο ανοχής δε το έχουν μετατρέψει.»
  Μαλακίες λες…. αμφιβάλω αν έχει μπει ποτέ μέσα.

  «ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤAΝΕ ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΌ ΚAΠΟΙΑ ΚΩΛΌΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΤΟΥΣ ΞΈΧΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜAΘΟΥΝ ΤΡΌΠΟΥΣ.»

  Εδώ πέρα μάλλον με δουλεύεις…. Μα δεν το κρατάνε κλειστό… ίσα ίσα πριν μπούνε τι ήταν? ένα άδειο εγκατελειμένο κτήριο….
  Λες ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα… και σε ρωτάω γιατί όχι?

  @Beth πολύ σύντομα. Είναι ένα κτήριο του πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 6 χρόνια. Πριν από αυτό ήταν ένα εγκατελειμένο κτήριο. Γενικά το χειμώνα(που υπάρχουν και περισσότεροι φοιτητές) λειτουργούν 1 φορά την βδομάδα καφενίο. Υπάρχει δανειστική πολιτική κυρίως βιβλιοθήκη με αρκετή ποικηλία θα έλεγα(όχι μόνο βιβλία από τον αναρχικό χώρο) Κάνουν συνέλευση 1 φορά την βδομάδα και αποφασίζουν τι θα κάνουν (για το κτήριο ή για κάποιο επίκαιρο θέμα) Κάνουν 1-2 φορές τον χρόνο πάρτυ. Και σε γενικές γραμμές προσφέρει στέγη για άτομα που δεν έχουν χρήματα να μείνουν αλλού.(Φοιτητές κυρίως).
  Στο πολιτικό κομμάτι έχω πολλές διαφωνίες…. και να πω την αλήθεια είμαι αρκετά απαισιόδοξος και δεν περιμένω και πολλά πράγματα….

  υγ.Έχω χαθεί επειδή έκανα αίτηση για αλλαγή εταιρείας…. και οι μλκες μου κατάργησαν τον ΟΤΕ χωρίς να με έχουν συνδέσει….. άσε… ούτε καν τηλέφωνο δεν έχω… και όποτε τους παίρνω τηλ. μου λένε σε 3 ώρες ή μέχρι το βράδυ κτλ… και την επόμενη μέρα πτου και από την αρχή…. καπιταλισμός….

 13. Durutti Says:

  Το Ηρακλειο εχει αναγκη απο ελευθεριακους χωρους και ο Ευαγγελισμος πιστευω πως κινειται προς αυτη την κατευθυνση. Η λασπη που εχει δεχτει η καταληψη αυτες τις μερες δεν εχει προηγουμενο,με αποκορυφωμα τις τραγελαφικες αναφορες περι ενοικιασης δωματιων(!). Ο Ευαγγελισμος βαλλεται απο παντου. Αρχικα ηταν οι νεοεμφανισθεντες «εθνικιστες» που του επιτεθηκαν(και η τυχη τους ειναι γνωστη).Τωρα ομως το κρατος,απο τη στιγμη που τα σκυλακια του απετυχαν, αναλαμβανει δραση.
  Για να κερδισει τη μαχη ο Ευαγγελισμος πρεπει να δειξει το πρεγματικο του χωρο στην κοινωνια που βομναρδιζεται απο τα τοπικα κατευθυνομενα ΜΜΕ.

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!

 14. DARKdevil Says:

  egw ayto p exw na pw ein oti ekei mesa ginontai orgia!!!diladi narkotika isws kai opla!!!ta opoia dn katasxontai gt uparxoun politika sumferonta kai kapitales pisw apola ayta!!!to ktirio ayto kalusta 8a mprouse na einai ena polu wraios panepistimiakos xwros!!!ayto p fovounte oloi einai to ti 8a antikrisoun otn 8a ekenw8ei to ktirio!!!h gnwmh meinai oti prepei na gremistei kai na xanaxtistei mazi me aytous mesA!!!!!!oi opoioi 8eloun tin katargish twn nomwn!!!

 15. DARKdevil Says:

  to mono p kanete einai na mastouronete kai na vgainete stis diadilwseis egw ayto xerw!!!!!gremiste to mpourdelo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. gamw tin anarxia!!! Says:

  exete psires kwloanarxikoi!!!o mpatsos ti sas eftaige reeeeeeeeeeeeeee!!!paliogro8oi!!!fate fola na psofisete re mounia!!!!!!!!gremiste to mpourdelo reeeeeeeeeeeeee!!!!!prezakides!!!! narkomaneis!!!

 17. NIKOLAOS Says:

  esas olus 8a sas dume olus se ena grafiaki me mia purakla kai ta podia panw sto trapezi kai 8a lete «eeeeeeeeeeee ekanaa kai egw tn epanastash mou, kai estrwsa»!! nomize oti kanete tpt me to na katalambanetai ena dhmosio kthrio kai na masturonetai mesa kai na vgainetai kai na dernetai astynomikus!!!!

 18. capitalistes anarxikoi Says:

  anarxikoi kai fasistes ta ida skata exete katanthsei!!!!

 19. xamogelo Says:

  @DARKdevil ή γαμώ την αναρχία (στάλθηκε από το ίδιο ip από ότι βλέπω)
  «egw ayto p exw na pw ein oti ekei mesa ginontai orgia!!!diladi narkotika isws kai opla!!!ta opoia dn katasxontai gt uparxoun politika sumferonta kai kapitales pisw apola ayta!!!»
  εντάξει από την παραπάνω φράση βγάζω το συμπέρασμα.. ότι
  1.είτε είσαι κανένας που του έχουν πουλήσει κανονικά παραμύθι… και το έχεις χάψει
  2.Είτε έχει κάψει όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα….
  3.Δεν έχεις πάει ποτέ στον ευαγγελισμό.

  @(Νικόλαε ή καπιτάλες αναρχικοί ) είμαι 99% σίγουρος ότι είσαι ο ίδιος με τον DARKDEVIL κτλ… ή έστω κανένας φίλος του. Λοιπόν δεν θα σχολιάσω για τις βρισιές κτλ. αυτό που έχω να πω είναι ότι ο μπάτσος που έχασε 2 ή 3 δάχτυλα (δεν θυμάμαι) που υποθέτω ότι μιλάς για αυτόν είναι αυτός που έκανε την μαλακία…. η χειροβομβίδα κρότου λάμψης του έσκασε στα χέρια… και δεν του έφταιξαν καθόλου οι αναρχικοί… άσε που αν δεν έσκαγε στα χέρια ήταν τόσο κοντά στους διαδηλωτές που θα έσκαγε σε κανένα κεφάλι. Οπότε πάλι θα είχε κάνει χοντρή μαλακία.

  Γενικότερα αν συνεχίσεις να βρίζεις θα σε διαγράψω….. (δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα σου διαγράψω αυτά που έχεις γράψει ήδη) μπορεί κάποια στιγμή να το κάνω…

 20. DARKdevil Says:

  na s pw kati:1 dn exw faei kanena paramu8i…………
  2 ekei mesa einai i dn einai apo9hkh narkwtikwn???
  egw eimai me ts knites kai to kke alla oxi me ts anarxikous oi opoioi exoun katalavei ena ktirio to opoio 8a mporouse na xrhshmopoii8ei gia kalutero skopo!!!
  ntaxei sorry gia tis vrisies isws dn eprepe na tis pw!!!alla twra s milaw sovara kai s lew oti oute paramu8i trww oute tpt!!!ama mpei mpatsos me politika mesa ston evagelismo kai ton katalavoun dn 8a vgei zwntanos……….gia poio logo na ginetai olh ayth h antistash kata tis arxhs???dn mporw na to katalavw…………..

 21. DARKdevil Says:

  kai kati allo!!an dn upirxan oi anarxikoi aytoi oi anegefaloi an8rwpoi …………..dn 8a eixe xreiastei stis 17 noemvri na petaxtei kamia xeirovomvida krotou lampseos!!!kai ana dn eixan pesei oi anarxikoi sta dikastiria na grafoun dn 8a ginotan tpt!!8a eixan ginoi oi poreies t kke kai twn allwn kommatwn kanonika!!!alla oi anarxikoi pragmatika dn uparxoun ti na pw!!

 22. xamogelo Says:

  @DARKdevil για το 2 όχι. Δεν κυκλοφορούν περισσότερα ναρκωτικά από το κέντρο του ηρακλείου.
  Λες «egw eimai me ts knites kai to kke alla oxi me ts anarxikous oi opoioi exoun katalavei ena ktirio to opoio 8a mporouse na xrhshmopoii8ei gia kalutero skopo!!!»
  λοιπόν… για το αν εισαι στην ΚΝΕ εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω… πραγματικά δηλαδή… αυτά που λες… ποιο πολύ μου βγάζουν λόγια χρυσαυγίτη η κανενός από το ΛΑΟΣ παρά κνίτη…
  Τώρα το ότι το κτήριο θα μπορούσε θεωρητικά τουλάχιστον να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά συμφωνώ.. αλλά με δεδομένους τους συσχετισμούς και το ενδιαφέρον του κόσμου… πιστεύω ότι η σημερινή του χρήση είναι η καλύτερη δυνατή.

  «kai kati allo!!an dn upirxan oi anarxikoi aytoi oi anegefaloi an8rwpoi …………..dn 8a eixe xreiastei stis 17 noemvri na petaxtei kamia xeirovomvida krotou lampseos!!!k»
  εντάξει αν ακολουθήσουμε την λογική σου… θα πρέπει να κατηγορούμε αυτούς που έφτιαξαν τα αυτοκίνητα για τα τροχέα. Εξάλλου οι αναρχικοί δεν έκαναν κάτι που δεν κάνει η ΚΝΕ. Συνθήματα έγραψαν…. κάτι που κάνει και η ΚΝΕ κτλ

 23. DARKdevil Says:

  dn eimai me kanena apo ayta p les!!!oi knites grafoun sun8imata alla exn kapoies ideologies pio logikes pio an8rwpines!!!!oi anarxikoi to mono p kanoun einai na paizoun xulo kai na mplekontai stis poreies!!!!lpn 8a s kanw mia erwthsh!!!!eisai anarxikos???gt mono enas anarxikos 8a milouse etsi!!!eisai kai esu ena 8uma parasiromeno apo kapoio allo!!!xerw xerw!!!!

 24. alexis apo (proin) NOPASARAN Says:

  kala re malakismeno milas esy gia anthropia ; den perimena na mou pis kati kalitero mias kai fasistas na eisai kai stalinikos to idio pragma gia emena. skotosate tosa ekatomiria re koufales kai milas gia logiki kai anthropia ;

  Ante na filisis ta papoutsia tou stalin kai na glipsis to skato tou hitler. (etsi den kanane ta syntrofia sas mia zoh; )

  pare kai mia fotografia na me thimase.

 25. DARKdevil Says:

  alexis apo (proin) NOPASARAN (gamietai h dexia!!!) dustixws gia esena dn eimai tpt apola ayta!!!!!egw xerw oti sas exoun kanei se olous ts anarxikous plhsh engelfalou apo tin koka p sas dinoun ta kapitaloskila kai oi politikoi k dn mporeitai na skeftite antikimenika!!!paw stoixima oti eisai ena kapitaloskulo p o mpampakas s 8a einai efoplistis kai esu t trws ta lefta!!!!eimai sigouros giayto!!!!lpn ante xepsiristite mesa ston euaggelismo oloi oi astegoi k oi kapitales kai ase me emena!!!!malaka e malaka!!!!

 26. xamogelo Says:

  Λοιπόν… βασικά είναι δικό μου λάθος που δεν το είπα από την αρχή και που επέτρεψα να ξεφύγουν τα σχόλια.
  Χαρακτηρισμοί καλό είναι να μην γίνονται… ιδιαίτερα σε άτομα.
  Αυτό πάει προς όλες τις μεριές.

 27. xamogelo Says:

  @Darkdevil λοιπόν δεν ξέρω αν είσαι κνίτης ή όχι…. όμως από αυτά που γράφεις π.χ.

  «h gnwmh meinai oti prepei na gremistei kai na xanaxtistei mazi me aytous mesA!!!!!!oi opoioi 8eloun tin katargish twn nomwn!!!»

  «egw ayto p exw na pw ein oti ekei mesa ginontai orgia!!!diladi narkotika isws kai opla!!!ta opoia dn katasxontai gt uparxoun politika sumferonta kai kapitales pisw apola ayta!!!»

  «exete psires kwloanarxikoi!!!o mpatsos ti sas eftaige reeeeeeeeeeeeeee!!!paliogro8oi!!!fate fola na psofisete re mounia!!!!!!!!gremiste to mpourdelo reeeeeeeeeeeeee!!!!!prezakides!!!! narkomaneis!!!»

  «gia poio logo na ginetai olh ayth h antistash kata tis arxhs???dn mporw na to katalavw…………..»

  «!!lpn ante xepsiristite mesa ston euaggelismo oloi oi astegoi k oi kapitales kai ase me emena»

  όπως και να έχει αυτές είναι απόψεις και λεγόμενα κάποιου που ανήκει στην χρυσή αυγή η σε κανένα λάος όχι στο ΚΚΕ ή στην ΚΝΕ. Αλέξη δεν σου βγάζει και εσένα κάτι τέτοιο? Βασικά από την στιγμή που είσαι ηράκλειο…. στείλε μου εμαιλ με το αρχικό του ονόματος αυτού που ήταν στην ΟΒ ηρακλείου και είναι φοιτητής υπολογιστές και πήγε πρόσφατα στρατό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον ξέρεις….

 28. DARKdevil Says:

  a re anarxes!!!!ti sas pw!!egw ftaiw p mpainw kai sas milaw sto blog sas!!!na xerete 8a tin pa8ete nuxta sto euaggelismo egw mono ayto sas lew!!8a tin pa8ete kai dn 8a xerete apo pou sas hr8e!!!!!8a sas kapsoume poutanopaida!!!!!EL.AS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Stefanos Says:

  Sorry pou sto lew DARKdevil alla prepei na pas gia psyxotherapeia h kati. Toso askopo misos den kanei kalo sthn ygeia sou kai thes na ektonwtheis meta panw se allous. Esy eisai o pragmatikos dhmosios kindynos kai oxi oi anarxikoi.
  Oi anarxikoi(mallon den to exeis akousei pote krinontas apo ta sxolia sou) exoune mia ideologia kata kathe morfhs exousias, symperillambanomenhs kai ths astynomias profanws. To pws to ekfrazei o kathenas tous einai diaforetiko mias kai den einai organwsh typou kne pou oloi akolouthoune grammh. Opote tha yparxoune kai oi mpaxaloi, tha yparxoune kai oi ideologoi.
  To zhthma einai pws astynomikh parousia se poreies gia PROSTASIA TWN TOIXWN APO SYNTHIMATA einai apla GELOIO. Opote o monos logos(kai mhn mou peis pws sobara ta dikasthria bazoune tous mpatsous gia na mhn grafoune synthimata) pou briskontai ekei oi mpatsoi einai gia na ekfobisoune ton kosmo na mhn kanei kati «paranomo» opws na grapsei ena synthima.
  AAAAAAAN leme twra eixes paei poteeee se kamia poreia px twn katalhpsewn twn aei pou den eixe astynomous tha eblepes pws htane teleiws eirhnikes.
  Alla otan erxontai oi astynomoi, idika gia tetoious athlious logous apla prokalloune.
  Ayta einai h apopsh mou.
  Oxi den eimai anarxikos.

 30. Stefanos Says:

  A epishs exw mpei polles fores sthn katalhpsh kai akoma na dw na stribei kapoios oute kan mpafo. Se antithesh me kapoia magazia sta opoia exw dei.
  Epipleon an den to exeis parei xampari h katalhpsh eyaggelismou exei kanei polles fores xekatharo oti einai kata twn narkwtikwn kathws thewroune oti to kratos thelei na ginetai xrhsh narkwtikwn gia na mhn antidrane oi neoi.(h kapws etsi :P)

 31. DARKdevil Says:

  kakomoiri stefane!!!otn 8a fate to [del] mesa ston euaggelismo apo emas 8a deite!!!!!8A SAS KAPSOUME RE MASTOURIDES!!!!anerxes [del]!!!8a sas dialisoume ta spitia(poia spitia oloi astegoi eistai)!!katse na katevei to plano p exoun ftiaxei apo panw kai 8a deite!!!8a tin fate apo ekei p dn to perimenete!!dialiste tin katalipsi ama 8elete na zhsete………………EL.AS!!!!!!!!!!!

 32. xamogelo Says:

  @Darkdevil
  Λοιπόν σε προειδοποίησα να μην βρίζεις… σου έσβησα τις βρισιές και την επόμενη φορά αν συνεχίσεις θα σου σβήνω ολόκληρο το σχόλιο.
  Δεν κάθομαι να απαντήσω σε αυτά που γράφεις γιατί είναι το λιγότερο αστεία…. Επίσης τα σχόλια σου λέω να τα κρατήσω στο ποστ αυτό μιας και δείχνουν το λιγότερο κόμπλεξ. Εξάλλου μόνος σου αυτογελοιοποιήθηκες ιδιαίτερα με την προσπάθεια σου να το παίξεις και κνίτης που είναι το λιγότερο τραγική… πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τι έγραφες.

 33. DARKdevil Says:

  {NA}PARTA [deleted]!!!p aytogeloiopoioume!!!re [deleted] anarxike!!!!otn 8a sas kapsoume 8a deite!!!katarxas dn eimai oute knitis!!!eimai paspistis re arxidi kai dn kwlonw na sto pw [deleted]!!!!!![deleted] tin anarxia [deleted]!!!!!!episis eimai se mia upiresia tis EL.AS!!!dn xreiazete na ma8eis se poia!!!alla 8a tin pa8ete ston euaggelismo!!!to [deleted] dn 8a exei teleiwmw!!!!!!!!!!

 34. xamogelo Says:

  @Darkdevil
  Λοιπόν… προφανώς και αυτογελοιοποιείσαι… (αν και ορισμένοι μπορεί να μην γελάνε μαζί σου… αλλά να σε λυπούντε…)
  Καταρχάς είναι τελείως γελοίο…. μια να λες ότι είσαι κνίτης… μια να λες ότι είσαι πασπίτης… την στιγμή που υπάρχουν τα παραπάνω σχόλια…
  Το τι είσαι… προφανώς και κολώνεις να μου το πεις… απόδειξη τα παραπάνω σχόλια σου… που σου ξανα είπα σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν…

  Λες ότι είσαι σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ…. καταρχάς… αν ήσουν στην ΕΛΑΣ ή έστω είχες περάσει από αυτήν… θα ήξερες ότι στην ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν πασπιτεσ δαπιτεσ κνίτες κτλ… Αυτά απαγορεύοντε… μιας και οι αστυνομικές σχολές δεν λειτουργούν με καταστατικά σαν αυτά των φοιτητικών συλλόγων… (αν είχες περάσει από εκεί θα το ήξερες…)

  Άρα συμπέρασμα?
  Ανήκεις στον ακροδεξιό χώρο…. είσαι μικρός σε ηλικία… (τρομακτικό να σκεφτώ ότι αυτά μπορεί να τα γράφει άτομο πάνω από 21-22 χρονών… και πολύ βάζω… ) και δεν ξέρεις τι σου γίνεται…
  έλεγα να σου σβήσω τα σχόλια… αλλά προφανώς αυτά που γράφεις…. είναι η καλύτερη δυσφήμηση για τον χώρο που ανήκεις….
  επίσης υποθέτω ότι σε λένε μάνο :-p χαχαχαχχααχ

  υγ.Δεν ανήκω στον αναρχικό χώρο… μάλλον σωστότερος ορισμός.. θα ήταν στον ευρύτερο σοσιαλιστικό και παραδοσιακό δημοκρατικό…
  υγ2. Πας γυρεύοντας με τις βρισιές να σε κόψω…

 35. xamogelo Says:

  deardevil,zhtw h el.as!!!,deardevil κτλ
  Βασικά οι παραπάνω σχολιαστές είναι τα ίδια άτομα κτλ Όπως και να έχει δεν έχω όρεξη να ασχολούμε με τρολλ. ψαλίδι…

 36. poso vlakas kai poso anarxikos mporei na eisai xamogele??? Says:

  to psalidi valto ekei p xereis vlaka!!!exe xarh smra p eistai xestes k dn fagate to kopanidi stin plateia elu8erias!!!mazi me ta paidakia ta parasernete k ein enantion mas!!!mpastardia!!!gamw ts anarxikous!!!!!!!!!

 37. darkman Says:

  niw8w odini kai orgi gia ton mikro alexh p xa8hke!!!k ta sugnwmh dn mporoun na kanoun kati!!!!alla oi upolupoi astunomikoi ti ftaine???ta magazia???oi an8rwpoi??ta aytokinita???pigate kai klepsate to periptero apenanti apo tin plateia eleu8erias vlakes!!!mpastardia!!!!!gamw ton euaggelismo!!!10 prezonia eistai re!!!!!!tpt allo!!!!!!!zhtw h el.as!!!!kai o mpastardos o astunomikos o opoios dn anhkh stin el.as einai eidikos frouros kai ton exoun valei me sumvash oi malakes p kivernane!!!!!!!!!!!!!na ton gamisoun t mlk ayton p skotwse to paidaki!!!ntroph p zei akoma!!!!ayth einai h alh8eia xamogele!!an 8es svista to idio m kanei!!!!!

 38. Angel Says:

  DARKdevil, DARKman και όσοι προσβάλλατε με αυτό τον τόσο χυδαίο και ανάγωγο τρόπο τα παιδιά της Κατάληψης του Ευαγγελισμού, ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ!!!
  Να ξέρετε ότι εσείς οι ίδιοι μειωθήκατε σε όλους όσους διάβασαν αυτά τα αισχρά που γράψατε!!
  Να το κλείσετε το βρώμικο στόμα σας και να μη μιλάτε για κάποιους όταν δεν ξέρετε στην ουσία τίποτα!!
  Εσείς είστε που έχετε υποστεί πλύση εγκεφάλου και δεν βγάζετε της παρωπίδες που σαν φόρεσαν κάποιοι!!
  Εχω καταλάβει πάνω-κάτω που ανήκετε και εκφράζω το μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ, γιατί απο εσάς ξεκινάνε οι ζημιές, οι φασαρίες και οι κλεψιές και έχουμε βαρεθεί κάθε φορά την ίδια καραμέλα κάθε φορά μετά από κάποιο περστατικό, να το ρίχνετε εσείς και όλοι όσοι τους συμφέρει ότι το έκαναν τα παιδιά της Αναρχίας!
  Ετσι σας έμαθαν και έτσι εξακουλουθείτε να κάνετε και να ρίχνετε τον εαυτό σας στην κατάντια αφού δεν θέλετε να απαλλαγείτε από όλα όσα σας έχουνε ποτίσει και από τις παρωπίδες σας!!
  Σας πληφορώ ότι οι μεγαλύτερες μαστούρες και τα όργια κρύβονται πίσω από τα πολυτελή σπίτια, τους κυριλέδες τύπους με τα πουράκια και της γραβάτες και τις κυρίες που ποζάρουν τα γουναρικά τους και δεν ευαισθητοποιούνται να ρίξουν ούτε ένα καν βλέμμα στον κόσμο που υποφέρει από την πείνα, τα χρέη, την ανεργία και γενικώς την εξαθλίωση που κυριαρχεί!!
  Τα παιδιά της Αναρχίας είναι παιδιά σαν εμάς με όνειρα που βλέπουν ότι δυστυχώς είναι σχεδόν απίθανο να τα πραγματοποιήσουν, είναι άνθρωποι που εχουν όραμα μια κοινωνία που όλοι θα χαμογελούν και θα είμαστε όλοι το ίδιο! Αγαπάνε και ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο!!
  Γι’ αυτό και πάψτε πια εσείς οι ατομιστές να μιλάτε για εκείνους που θέλουν ένα καλύτερο κόσμο και ενδιαφέρονται για όλους!!
  Και τέλος για να κλείσω το περίπτερο ή εσείς το κλέψατε ή κάποιοι άλλοι και είστε κότες γιατί όταν κάνετε κάτι σας βολεύει να το ρίχνουν μετά σε κάποιους άλλους!!
  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: