Ρε μαλάκες…

Τελικά είναι πραγματικά πολύ καλό πράγμα που δεν έχω TV στο σπίτι μου… καταφέρνω να διασώζω την ψυχική μου ηρεμία. Βέβαια…. ορισμένα έστω και λίγο αργά… τα μαθαίνω… π.χ.Κατω τα χερια απο το ΚΚΕ, Εμ βλαμμένοι εμ γκαιμπελίσκοι! είδα τα videaκια στο youtube από τα δελτία ειδήσεων… είδα και τις μλκίες του ΠΑΣΟΚου Ας κάνουμε λίγο… “Γκεμπελική Προπαγάνδα» εχω ακούσει και παλιότερα τα λεγόμενα αντι-κκεδων που  πως να μην μου ανεβεί το αίμα στο κεφάλι!!!! (έχω και ένα γατί που νιαουρίζει 2 μέρες τώρα κάτω από το σπίτι μου…άλλο θέμα αυτό!)

Το θέμα είναι απλό….μπορεί να θεωρώ το ΚΚΕ ένα τσούρμο κολημένων, που ακολουθούν τυφλά γραμμή… που παπαγαλίζουν μαρξ και ένγκελς ή ακόμα χειρότερα δεν ξέρουν τι τους γίνετε… με παντελή απουσία κριτικής σκέψης… Μπορεί να το θεωρώ ότι με την τακτική του είναι υπεύθυνο για την διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος… αφού τους θεωρώ ανίκανους να κάνουν όχι επανάσταση… αλλά έστω μια σοβαρή διαδήλωση… αλλά και ακόμα και αν γίνει μια επανάσταση… δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι θα βγει κάτι διαφορετικό από μια νέα ελιτ…. σε βάρος των εργαζομένων.

αλλά ρε γμτ… μλκίες για συνδέσεις για γερμανό και μίζες…. δεν μπορώ να ακούω… όπως δεν μπορώ να ακούω τις δηλώσεις του Στυλιανίδη που συγχαίρει το ΚΚΕ να αναπαράγονται από αριστερούς… και πολλά άλλα…

Όχι επειδή είμαι φιλοκκε όπως κάποιοι θέλουν να λένε… αλλά επειδή ρε γμτ τέτοια πράγματα έρχονται σε ευθεία αντίθεση… με οτιδήποτε αντιλαμβάνομαι σαν πραγματικότητα…. αλλά και την κοινή λογική…

Πραγματικά…. ποιος επιχειρηματίας θα λάδωνε το ΚΚΕ? για να κερδίσει κάτι? Από την στιγμή που η παρουσία του στην Βουλή είναι μηδαμινή… και η πιθανότητα να βγει… ανύπαρκτη!!!! Χαμένα χρήματα…

Ποιός αριστερός…. θα πάρει στα σοβαρά δήλωση του Στυλιανίδη που συγχαίρει το ΚΚΕ… την στιγμή που κάνει ότι μπορεί για να ιδιωτικοποιήσει την παιδεία…

Και για όσους γκρινιάζουν ότι το ΚΚΕ κάτι έχει να κρύψει επειδή δεν δέχεται να του γίνει οικονομικός έλεγχος… η λέξη ηλιθιότητα πιστεύω ότι είναι παραπλανητική… η λέξη γκεμπελισμός ταιριάζει καλύτερα…μιας και φαίνεται να «ξεχνούν» όχι μόνο γιατί έχει τόσα δέντρα η Ικαρία… αλλά και ότι ένα κόμμα με την ιδεολογία του ΚΚΕ και την άποψη του για το κράτος κτλ δεν θα μπορούσε να δώσει κατάλογους με τα ονόματα των μελών του…

Αυτά τα λίγα… αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική στο ΚΚΕ ας κάνει…. αλλά πραγματικά να είναι κριτική για τις πολιτικές τους θέσεις και στάσεις… τα παραπάνω παιδαριώδη επιχειρήματα και άλλα παρόμοια μόνο για πρόβατα κάνουν…
υγ.Το ποστ σου άθλιε με τόσες παραπομπές στον ριζοσπάστη βαριόμουνα να το διαβάσω :-p

υγ2.Οι χαρακτηρισμοί προς τους ΚΚΕδες προφανώς δεν αφορούν όλους… υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα μέσα.

Advertisements

20 Σχόλια to “Ρε μαλάκες…”

 1. Rizobreaker Says:

  Θα συμπλήρωνα ότι δεν ξέρεις όλους τους ΚΚΕέδες, για να μπορείς να λες ότι είναι κολλημένοι κτλ κτλ… Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι αυτό που εσύ λες «κόλλημα», για μας είναι απλά πίστη σε μια ιδεολογία, που κάποιοι «αριστεροί» την παρουσιάζουν ως «νεκρή» μετά το 1991… Επίσης, λες ότι πολλοί ΚΚΕδες δε μπορούν να κάνουν όχι επανάσταση, αλλά ούτε μια διαδήλωση… Εεε αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο κείμενο σου.

 2. παρτιζανα Says:

  Χαχαχαχα χαμόγελε! Σου είπαμε να έρθεις Πρέσπες να δεις πώς είναι αλλά εσύ έκατσες σπίτι!Αν ερχόσουν δε θα τα έλεγες αυτά!Πάντως από ό,τι καταλαβαίνω και γω κανείς σόφρων άνθρωπος δεν τσίμπησε στους γκαιμπελισμούς τους!Ε είπαμε!υπάρχουν και όρια!

 3. xamogelo Says:

  @rizobraker καλά εντάξει ήμουν λίγο υπερβολικός. αλλά σε γενικές γραμμές δεν πιστεύω ότι μπορείτε να συσπειρώσετε μεγάλη μέρος του κόσμου γύρω από εσάς. Ακόμα και σε διαδήλωση. Και δεν εννοώ μια διαδήλωση των 10.000 αλλά πραγματικά μαζικές διαδηλώσεις…. Για το θέμα του κολήματος δεν το λέω συγκεκριμένα για τον μαρξισμό ότι θα έπρεπε να τον απορρίψετε! Δεν είναι η πίστη σας σε μια ιδεολογία το θέμα…. αλλά ότι θα έπρεπε να έχετε κριτική στάση απέναντι του κάτι που πιστεύω ότι δεν γίνετε. Τουλάχιστον από την πλειοψηφία των ατόμων που είναι μέσα.
  Για το θέμα ότι δεν ξέρω όλους τους κνίτες ίσως… αλλά έχω γνωρίσει πάρα πολλούς κνίτες… Όχι μόνο στο Ηράκλειο…. Και οι συζητήσεις μαζί τους είναι πολύ απογοητευτικές…. 4 κνίτες… έχουν προσπαθήσει να με πείσουν ότι υπάρχει κράτος στον κομμουνισμό!!! όπως και πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω όταν τους λέω ότι πρέπει να πάμε ορισμένες φορές με την ΓΣΕΕ επειδή έτσι θα κερδίσουν περισσότερο κόσμο να μου λένε ότι η ΓΣΕΕ είναι ξεπουλημένη…. εγώ τους λέω πως θα δείξουν στον κόσμο τον ρόλο της ΓΣΕΕ(δηλαδή αποδέχομαι ότι είναι ξεπουλημένη) και αυτή μου λένε κάτι που είναι γνωστό και τους το λέω εγώ ο ίδιος…. πολύ απογοητευτική απάντηση…. που δεν είναι απάντηση και που επαναλαμβάνεται από σχεδόν όλους τους κνίτες…. και δείχνει ότι στην καλύτερη… δεν προσέχουν τι τους λέω… στην χειρότερη…. έχουν μάθει ένα κατεβατό…. και το επαναλαμβάνουν (εξάλλου τα ίδια πράγματα λένε ακριβώς!!!!!) Και αυτό δεν το συναντώ μόνο στο συγκεκριμένο θέμα… αλλά σε πολλά θέματα…

  @παρτιζάνα μπα……

 4. ikonikos Says:

  xamogelo, συμφωνώ γενικά με τις παρατηρήσεις και την οργή σου εναντίον των κάθε λογής προβοκατόρων-απολογητών του συστήματος το οποίο έχει εφεύρει χιλιάδες τρόπους να λαδώνει με ασύλληπτα ποσά αξιωματούχους, κόμματα εξουσίας και παπαγαλάκια-παρατρεχάμενους, ακόμα και σε -υποτίθεται- χώρες με «διαφανείς» διαδικασίες όπως η Βρετανία, που ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ παίρνει χρήματα από -ριψοκίνδυνους εν τέλει- επιχειρηματίες και ζητούν να τους «δώσει» ενώ γίνεται το πάρτι του αιώνα.

  Από την άλλη, φοβάμαι ότι αυτές τις «λαβές» τις δίνει το ΚΚΕ και κάθε οργάνωση που αντιφάσκει στην ιδεολογία της, με σημαντική ασυμβατότητα μεταξύ μέσων και στόχων. Αυτό που κι εσύ ανέφερες έμμεσα, σχετικά με το ρόλο του κράτους και πώς τον αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ, ενώ την ίδια στιγμή διακηρύσσει τον επικείμενο «μαρασμό» του. Δηλαδή, ενώ θεωρητικά ο κομμουνισμός αποκηρύσσει το κράτος, την ίδια στιγμή η ελίτ το χρησιμοποιεί σε όλη την περίοδο «σπάνης» ως «αναγκαίο κακό». Το ίδιο και με το γεγονός ότι συμμετέχει στις εκλογές, με αποτέλεσμα να πρέπει να χρηματοδοτεί αδρά ένα κόμμα με χρηματοοικονομικά κριτήρια, που το αναγκάζει να «απολογείται» σε κάθε γκεμπελόσκυλο.

 5. mary Says:

  Rizobreaker λέει:
  Παρασκευή 18 Ιούλιος 2008 σε 8:58 π.μ.
  Θα συμπλήρωνα ότι δεν ξέρεις όλους τους ΚΚΕέδες, για να μπορείς να λες ότι είναι κολλημένοι κτλ κτλ… Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι αυτό που εσύ λες “κόλλημα”, για μας είναι απλά πίστη σε μια ιδεολογία, που κάποιοι “αριστεροί” την παρουσιάζουν ως “νεκρή” μετά το 1991… Επίσης, λες ότι πολλοί ΚΚΕδες δε μπορούν να κάνουν όχι επανάσταση, αλλά ούτε μια διαδήλωση… Εεε αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο κείμενο σου.
  ————————————-

  Συμφωνω απόλυτα με τον σ/φο rizobreaker …..

  Βέβαια ξέροντας το χαμόγελο και τις απόψεις του και παρότι διαφωνώ μαζί του σε πολλά , χαίρομαι που δεν είναι κολλημένος αντικκε στο βαθμό αντικκε που κυριαρχεί σήμερα και πηγάζει από τα ΜΜΕ.

  Κιας μας λέει κολλημένους…..η ιστορία θα αποδείξει πολλά.

  Υ.Γ1. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι «κολλημένα» στην ιδεολογία τους , γιατί δεν ασχολείσαι με αυτά τα κολλήματα αλλά με το υποτιθέμενο δικό μας κόλλημα? Ποιος στην τελική επηρρεάζει την καθημερινή σου ζωή με τα κολλήματά του??
  Εμείς ή αυτοί ?????

  την καλημέρα μου

  ΥΓ2 Δεν πάω καλά που κάθομαι Σαββατιάτικο και σου απαντάω κι όλας !!!

 6. AΣΗΜΩΝΗΣ Says:

  To KKE ειναι σαν την Εκκλησια.
  Ο ιδιος ξυλινος λογος, η ιδια ξεπερασμενη ιδεολογια , τα ιδια γερασμενα προσωπα.
  Αν αντι για «ποιμνιο» και «προλεταριοι» υπηρχαν ανθρωποι,
  αν δεν υπηρχε το «πιστευε και μη ερευνα» και η «γραμμη του κομματος» ποσο διαφορετικα μπορουσαν να ειναι τα πραγματα……

  Ολα τριγυρω αλλαζουνε και αυτοι οι ιδιοι μενουν. σας εχουμε αναγκη και τους δυο, αρκει να ερθετε κοντα μας…..

 7. Άγνωστος Χ Says:

  Φαντάζεστε το ΚΚΕ να είχε επιχειρηματική δράση στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών που γίνεται του…μονοπωλίου το κάγκελο; Λίγο ξύπνιος να είσαι καταλαβαίνεις ότι δε γίνεται αυτό. Γιατί αν είχε μετοχές στο Γερμανό- που έχει ή είχε ποσοστό της Cosmote- κι ερχόταν η Ντόιτσε Τέλεκομ να εξαγοράσει, θα ήταν σα να στήριζε το ΚΚΕ, που έχει κράξει τόσες φορές τις ιδιωτικοποιήσεις. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Αλλά πατάνε πάνω στην απογοήτευση και την ελλιπή πληροφόρηση του κόσμου, γι αυτό τα λένε αυτά…

 8. papaioannou Says:

  «Πραγματικά…. ποιος επιχειρηματίας θα λάδωνε το ΚΚΕ? για να κερδίσει κάτι? Από την στιγμή που η παρουσία του στην Βουλή είναι μηδαμινή… και η πιθανότητα να βγει… ανύπαρκτη!!!! Χαμένα χρήματα…»

  Εξ όσον γνωρίζω η Siemens στην Θεσσαλονίκη παει να κλείσει και να αφήσει στην ανεργία περί τα 300 άτομα..
  Δεν βλέπω καμία αντίδραση από του γνωστούς εργατοπατέρες του ΚΚΕ ουτε και από κανένα άλλο κόμμα

  Όπως μπορείς να δεις και εσύ εδώ: http://www.pamehellas.gr/
  http://www.kke.gr/

  Ας μην τα ισοπεδώνουμε όμως όλα..
  αλλά ας κάνουμε μια «υπόθεση εργασίας»
  Έστω ότι έχω μια «επιχειρησουλα» και θέλω «ησυχία» για να «πιω το αίμα του εργάτη».
  Θα μπορούσα άραγε να πληρώσω και ‘την αγοράζω’ με την μορφή κουπονιών;

  Και καλά, μπορεί να μην τα έδινα στην ΓΓ του ΚΚΕ ή στο ΠΓ αλλά να έδινα σε ένα «τοπάρχη του ΚΚΕ» εδώ γύρω…

  για να κάνει «μόκο»
  θα μπορούσα αραγε;

  Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσα…
  αλλά η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει και να είναι και να φαίνεται τίμια.
  κανείς δεν πρεπει να φοβάται το φως..

 9. xamogelo Says:

  @ikonikos Εντάξει η αντίφαση ίσως να υπάρχει αλλά δεν το θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος που δίνεται λαβή για τέτοια θέματα. Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν και για την Π.Δ. αν έφτανε κάποια στιγμή να συσπειρώνει μεγάλο μέρος του κόσμου. Προπαγάνδα (με την σημερινή έννοια της λέξης είναι) και δεν χρειάζεται βάση…. για να την πει κάποιος. Επίσης αμφιβάλω αν βρίσκει απήχηση στην κοινωνία. Ίσως σε κάποιους φανατικούς ΠΑΣΟΚους (γιαυτό και μίλησα για πρόβατα) που θα παπαγάλιζαν οτιδήποτε έλεγε ο Παπανδρέου ή έστω σε μια μικρή μειοψηφία αντι-ΚΚΕ αριστεράς.
  Το παράδειγμα που ανάφερα εγώ για το κράτος δεν αναφέρετε στην θέση του ΚΚΕ όσο στην τρομερή έλλειψη ιδεολογικού υπόβαθρου των μελών του. Κατα την άποψη μου είναι πολύ πιθανό να οφείλετε στον τρόπο που είναι οργανωμένο το ΚΚΕ, και γενικότερα και στην επικρατούσα νοοτροπία που υπάρχει σήμερα στην σημερινή μας κοινωνία.

  @mary Με το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχει και πολύ νόημα να ασχοληθούμε… και δεν θεωρώ ότι είναι κόλλημα… η λαμογιά.
  Και ναι… πιστεύω ότι το ΚΚΕ επειρεάζει περισσότερο την ζωή μου… από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Αυτοί τον ρόλο τους παίζουν… το ΚΚΕ δεν πιστεύω ότι παίζει τον δικό του…

  @ΑΣΗΜΩΝΗΣ Διαφωνώ… Αν και στο θέμα κατα πόσο είναι ξεπερασμένη μια ιδεολογία… θα έλεγα ότι είναι πολύ γενικό…. το ίδιο θα μπορούσε να πει για το ΚΚΕ ένας αναρχικός μέχρι και ένας φιλελεύθερος.Επίσης για την γραμμή του κόμματος θα έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι η γραμμή αυτή καθαυτή. Αλλά το πως βγαίνει(έρχεται απλώς από πάνω) όπως και σε τι κριτική υπόκειται.

  @Αγνωστος Χ Καλως ήρθες στο blog μου. Άσε.. δεν έχω όρεξη καθόλου να ακούω τέτοια πράγματα. Ώρες ώρες απογοητεύομαι… πολύ από πολλά άτομα… που τα λένε αυτά…

 10. xamogelo Says:

  @papaivanoy το τι αντίδραση κάνει το ΚΚΕ σε κάθε επιχείρηση έχει άμεση σχέση με τον κόσμο που έχει εκεί πέρα… αν είναι 3 και ο κούκος… τότε προφανώς…. δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Και εσύ που το κατηγορείς… ότι έχει την δυνατότητα να αντιδράσει… και το κάνεις… πρέπει να δείξεις…. και ότι έχει κόσμο στο σωματείο που αναφέρεσαι… και ότι δεν αντιδράει…

  Όσο για τον επιχειρηματία και το μόκο που λες για κάποιο άτομο στο ΚΚΕ…
  1.Έστω ότι αυτός έκανε μόκο… οι υπόλοιποι θα έκαναν?
  2.Επίσης εγώ δεν μπορώ να καταλάβω… γιατί να το δώσει στο τοπικό του ΚΚΕ?
  Ποιό πολύ τον συμφέρει να το δώσει να ελέγξει τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΑΚΕ που αποτελούν και πλειοψηφία…. εκτός βέβαια αν υπονοείς…(γιατί αυτό βγαίνει από τα λεγόμενα σου…) ότι μόνο το ΚΚΕ αντιδράει και γιαυτό πρέπει να εξαγοραστεί…

  Τέλος. Αφού το άτομο του ΚΚΕ που θα πάει να λαδωθεί δεν θα τα πάρει αυτός τα χρήματα(μιας και ανέφερες κουπόνια) ποιός ο λόγος να το κάνει αυτό? Αφού αυτός κάποιο κέρδος μια φορά δεν θα έχει… ποιος ο λόγος να καταπατήσει τις αρχές του κτλ?

  Επίσης εγώ ανέφερα και κάποια επιχειρήματα γιατί δεν θα μπορούσε το ΚΚΕ να δώσει τα στοιχεία των μελών του κτλ… που δεν βλέπω να απαντιούνται… αλλά να μιλάς γενικά και αόριστα για γυναίκα του καίσαρα και για όλα στο φως(χαχαχαχ εδώ γελάμε… λες κάτι που δεν το πιστεύει κανένας… )

 11. papaioannou Says:

  το τι αντίδραση κάνει το ΚΚΕ σε κάθε επιχείρηση έχει άμεση σχέση με τον κόσμο που έχει εκεί πέρα… αν είναι 3 και ο κούκος… τότε προφανώς…. δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Και εσύ που το κατηγορείς… ότι έχει την δυνατότητα να αντιδράσει… και το κάνεις… πρέπει να δείξεις…. και ότι έχει κόσμο στο σωματείο που αναφέρεσαι… και ότι δεν αντιδράει…

  αυτό το επιχείρημα μου το είπε και ο Bloger Άθλιος.. όποτε διακρίνω μια γραμμή άμυνας την οποία την αφήνω.
  Βλεπω στο site του ΠΑΜΕ ότι έχουν πολύ κόσμο στο Περού στην Συρία και στο Λίβανο…

  Δες δράσεις:

  «Καραβάνι αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ στο Λίβανο και στη Συρία»
  «Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Περού»

  Ενώ στην Θεσσαλονίκη -κατά τα λεγόμενα-
  σου φτώχια καταραμένη…
  δεν γεμίζουνε ταξί!!

  Ξέρουμε και οι δυο ότι η σκληρή κομματική πειθαρχεία είναι προνόμιο του ΚΚΕ..
  Δεν νομίζω ότι έχει κανείς την δυνατότητα να διαφωνήσει ενεργά με την πολιτική γραμμή του κόμματος σε κανένα επίπεδο.

  Τώρα για την ερώτηση σου εάν ο επιχειρηματίας του παραδείγματος θα προτιμούσε ένα τα δώσει στην ΔΑΚΕ ή στην ΠΑΣΚΕ και όχι στο ΚΚΕ

  Έχω να πω ότι από την SIEMENS έφτασαν στην Ελλάδα 100 εκατ. Μάρκα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερμανού που τα διαχειρίζονταν αφορούσαν όλα τα κόμματα.

 12. xamogelo Says:

  @παπαιωάννου. Εγώ αυτό που λέω είναι το αυτονόητο… αν δεν έχεις κόσμο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα… το αν αυτό είναι γραμμή… δεν ξέρω…. αλλά τουλάχιστον η λογικό είναι…
  Και πως επιλέγεις να απαντήσεις σε αυτό?
  Λέγοντας ότι κάνουν καραβάνια για Λίβανο και Συρία κτλ… Είτε απλώς κάνεις το προβοκάτορα… είτε απλώς πετάς ότι βρεις μπροστά σου… χωρίς να το σκέφτεσαι… Αυτές οι κινήσεις(Συρια κτλ) δεν σημαίνουν τίποτα… Ότι έχουν κόσμο στην θεσσαλονίκη έχουν… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εργαζόμενους στα συγκεκριμένα σωματεία… δηλαδή τι μου λες? οι εργαζόμενοι από το Α εργοστάσιο θα πάνε να κάνουν απεργία στο Β εργοστάσιο? Αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που απολύονται κτλ δεν κάνουν κάτι… τότε τρέχα γύρευε…. (Άλλο βέβαια αν στους εργαζόμενους που απολύοντε όταν κάνουν κάποια κίνηση τους συμπαρασταθούν οι εργαζόμενοι από άλλες περιοχές )
  Καταρχάς ο Γερμανός είπε για τα 2 μεγάλα κόμματα. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. http://www.enet.gr/online/online_obj?pid=205&tp=T&id=92735512
  αν εσύ έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή στείλε την αλλιώς δεν κάνεις τίποτα παραπάνω παρά να αερολογείς… χωρίς ίχνος επιχειρημάτων.
  Επίσης…. ούτε εγώ στηρίζομαι στα λεγόμενα του… μιας και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να τον εμπιστευτούμε… αλλά στην απλή λογική… και δεν βρίσκω κάποιον λόγο για τον οποίο θα έδινε η SIEMENS χρήματα στο ΚΚΕ. Όπως αναφέρω και παραπάνω… είναι χαμένα χρήματα….

 13. Άγνωστος Χ Says:

  Βασικά δεν κατάλαβα τι σε απογοήτευσε. Η δική μου διαπίστωση ή το ότι υπάρχει κόσμος που «χάφτει» τέτοιου είδους παραλογισμούς;

 14. a8lios Says:

  Προς τους ΚΚΕδες:
  Σφοι, μη πυροβολείτε το πιανίστα.
  Στο ίντερνετ, δε ξέρω γιατί, αλλά ο χαμόγελος φαίνεται πιο αρνητικός προς το ΚΚΕ απ’ ότι στη πραγματικότητα είναι.

  Πάντως χαμόγελε χρήματα που θα μας έδινε ο Γερμανός δε θα ήταν «χαμένα χρήματα». Θα βρίσκαμε τί να τα κάνουμε… 😆

 15. xamogelo Says:

  @αγνωστός Χ όχι βρε! δεν είπα κάτι για εσένα. Αλλά για όσους αναπαράγουν τέτοια πράγματα. κτλ

  @άθλιος σκέφτομαι πριν γράψω? :-p

 16. ikonikos Says:

  xamogelo σίγουρα δεν είναι η αντίφαση που δίνει λαβή ΜΟΝΟ αλλά είναι και αυτή. Στην περίπτωση της ΠΔ, και 1 δις ευρώ να δώσει κάποιος, αν ξέρουν όλοι ότι οι συνελεύσεις διαχείρισης του δημόσιου χρήματος σε κάποιον δήμο είναι ανοιχτές σε όλους τους δημότες με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς, κάθε επιχείρημα θα πήγαινε περίπατο. Σε αντίθεση, το ΚΚΕ στηρίζει ένα ολόκληρο κόμμα (με διαφημιστικές εκστρατείες, μαζικές συγκεντρώσεις κτλ.) το οποίο για να επιβιώσει και να γίνει «ανταγωνιστικό» στον πολιτικό στίβο της φιλελεύθερης δημοκρατίας πρέπει να χρηματοδοτείται γενναία από επιχειρήσεις είτε δικές του είτε άλλων, ενώ τα οικονομικά του τα διαχειρίζεται μια μικρή γραφειοκρατική ομάδα που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Συνεπώς, υπάρχει ποιοτική διαφορά, χωρίς να αποκλείονται βέβαια -και πάλι- προβοκάτσιες και λάσπη σε όλες τις περιπτώσεις.

  Για το κράτος, πέρα από αυτό που λες, για την έλλειψη υποβάθρου, δηλ. ότι τα παιδιά που συνομίλησες πιστεύουν ότι θα υπάρχει κράτος στο βασίλειο της ελευθερίας, υπάρχει και ένα υπόρρητο μπέρδεμα εν τέλει με αυτό που λέω συμβατότητα μεταξύ μέσων και στόχων, που κάνει πολλούς ΚΚΕδες απλά να ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος απλά «γιατί αυτοί ξέρουν». Τώρα, πού πήγε το θεμέλιο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, η αμφισβήτηση, είναι κάτι που πρέπει να το ψάξουν οι ίδιοι!

 17. ange-ta Says:

  Να πω τις κακίες μου: Τα σημερινά μονοπώλεια λαδώνουν αβέρτα κουβέρτα.

  Κυβερνήσεις, αντιπολιτευόμενα κόμματα κάθε μεγέθους ΑΚΟΜΑ και μη κυβερνητικές οργανώσεις!!!

  Οποιος πιστεύει το αντίθετο, δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα!

  Και αφού λαδώσει αφήνει να διερεύσουν, για να μας σπάει το ηθικό!

  Τωρα, μην τα βάζετε ΜΟΝΟ με την Siemens, ΟΛΕΣ οι εταιρείες λαδώνουν! Η Siemens μπήκε στο μάτι των αμερικάνων και πήγε να τους κάνει χαλάστρα. Δείτε ποιο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο έχει αναλάβει την υπόθεση!
  Debevoise & Plimpton LLP: Ποιοί είναι αυτοί?
  Οι κυρίαρχοι του πλανήτη Νο 1.

  ρίχτε ένα βλέφαρο στο μπλόγκ του

  http://theamapati.wordpress.com/2008/07/01/debevoise/

  Ροκφελερ – Μοργκαν κλπ. κλπ., σκοπεύω να κάνω ένα ποστ για αυτα τα λουλούδια!

  Χα χα χα,
  μόλις ακουω απο την τιβί ότι ο γερμανός της siemens καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή και 180.000 ευρώ πρόστιμο!!!!

 18. ikonikos Says:

  ange-ta μου, ε όχι και ΜΚΟ, απορώ πού το έχεις ακούσει! Δηλαδή οι ΜΚΟ από τι ζουν ακριβώς; Μόνο από τα φιλοδωρήματα της ανώτερης μεσαίας τάξης;

 19. ange-ta Says:

  @ konikos,
  με ειρωνεύεσαι υποθέτω;
  Αν όχι, δεν εννοώ ΟΛΕΣ τις ΜΚΟ.

 20. ikonikos Says:

  ange-ta ναι ειρωνικό ήταν το σχόλιο καθώς υπάρχουν μπόλικα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ΜΚΟ χρηματοδοτείται από κράτη και/ή ιδιωτικές εταιρίες. Απλά το σχόλιο σου μου φάνηκε πολύ ήπιο απεναντί τους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: