Απεργία στην ΔΕΗ

Όπως έχετε καταλάβει δεν έχω πολύ χρόνο για το blog… ή τουλάχιστον αυτόν που έχω δεν θέλω να τον καταναλώσω σε αυτό… (τουλάχιστον αυτές τις μέρες) παρόλο που έχω αρκετά θεματα υπόψην που θα μπορούσα να γράψω… παρόλαυτά είδα κάποια αξιόλογα ποστ που είδα στο blog του άθλιου και πιστεύω ότι αξίζει να τα διαβάσετε… όπως και κάποια τελείως άθλια…. της φιλελευθερης συμμαχίας…. τι σχέση έχει με την ελευθερία…. εγώ τουλάχιστον όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο δυσκολεύομαι να καταλάβω….

Advertisements

4 Σχόλια to “Απεργία στην ΔΕΗ”

 1. Αντωνης Πολιτακης Says:

  Γιατί πρέπει απαραίτητα οτιδήποτε βαφτίζετε λαϊκό να είναι και σωστό. Πόσο σωστό είναι υπάλληλοι που παράγουν ελάχιστο έργο να πληρώνονται παραπάνω μέσω των εισφορών μας στο κράτος για να παρέχει υπηρεσίες. Αυτά τα λεφτά βγαίνουν απο άλλες μορφές επιδότησεις όπως μητέρες παιδεία υγεία. παραθέτω τα στοιχεία του Μάνου

  Για 26.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ ο κρατικός προϋπολογισμός συνεισέφερε το 2007 περί τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 30.769 ευρώ ανά συνταξιούχο, που υποθέτω ότι προστέθηκαν σε όσα πλήρωσε σε κάθε συνταξιούχο το ίδιο το ταμείο της ΔΕΗ.

  Η μέση ετήσια σύνταξη των τριών μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ είναι κάτω από 7.000 ευρώ.

  Τα δημοσίευσε σε εφημερίδα επώνυμα αν ήταν ψευδή ας του κάνει μήνυση το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ, γιατί εγώ τώρα να πιστέψω έναν άγνωστο οξυ εναντίον της άποψη ενός επώνυμου. Α ναι επειδή όπως είπες και εσύ είναι φιλελεύθερος και εξ ορισμού στηρίζει το κεφάλαιο. Στο λίγο χρόνο που γνωριζόμαστε πραγματικά πιστεύεις οτι είμαι φιλελεύθερος επειδή με ενδιαφέρει να στηρίξω το κεφάλαιο ή επειδή θέλω να αναδιαρθρώσω το σύστημα για να υπάρχει καλύτερη κατανομή των κοινωνικών αποδοχών

 2. espοir Says:

  Ειδοποιός λεπτομέρεια που ΔΕΝ αναφέρεται: ο λόγος που κλήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός να πληρώσει το ποσό που αναφέρεις (το οποίο εγώ θα δεχτώ καλόπιστα ως σωστό, γιατί δεν έχω χρόνο να το ψάξω) είναι εξαιτίας της συμφωνίας που έγινε επί Σιμήτη.
  Δηλαδή, της συμφωνίας που όριζε ότι για να μπορέσει να μπει η ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο -εφόσον είχε προηγηθεί η ιστορία με τον Μητσοτάκη και μερικές ακόμα αναλογιστικές μελέτες- αναλαμβάνει το Κράτος να πληρώνει τους ασφαλισμένους της.

  Και τώρα τι;

  Για ακόμα μια φορά ο Καπιταλισμός (έτσι, «γενικά» ο Καπιταλισμός, όπως θα τον ανέφερε η Αλέκα) εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό προκειμένου να του πάρει τη ΔΕΗ (a.k.a. τα ασημικά του Κράτους) μέσα από τα χέρια?

  Ως πότε? Να δώσουμε και τα λιμάνια?

 3. xamogelo Says:

  @Πολιτάκη
  «Πόσο σωστό είναι υπάλληλοι που παράγουν ελάχιστο έργο να πληρώνονται παραπάνω μέσω των εισφορών μας στο κράτος για να παρέχει υπηρεσίες. Αυτά τα λεφτά βγαίνουν απο άλλες μορφές επιδότησεις όπως μητέρες παιδεία υγεία»
  Εγώ μια φορά πρόβλημα με την ΔΕΗ δεν έχω… για τυχόν κακοδιαχείριση κτλ γιατί ευθύνοντε οι εργαζόμενοι? Οι περισσότερες αποφάσεις είναι ούτοσιάλως κεντρικά…
  Τώρα αυτά για μητέρες, παιδεία, και υγεία εγώ τουλάχιστον παρόλες τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχω δει να αυξάνοντε τουλάχιστον ουσιαστικά… οπότε το επιχείρημα ότι θα πάνε εκεί καθόλου δεν με πείθει…. πέρα του ότι αν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα χρήματα για τέτοιους τομείς θα μπορούσαν σίγουρα να τα βρουν από κάπου αλλού. Αν ήθελαν βέβαια :-p

 4. espοir Says:

  Η μέση ετήσια σύνταξη των τριών μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ είναι κάτω από 7.000 ευρώ.

  Τι εισφορές πληρώσανε αυτοί του ΟΓΑ?
  Αν παίρνουν 7.000/έτος, είναι επειδή το σύστημα είναι αναδιανεμητικό. Σε διαφορετική περίπτωση, με μηδενικές εισφορές, θα είχαν μηδενικές απολαβές.

  Αντίστοιχα, οι εισφορές του ΤΕΒΕ (νυν συνιστώσα του ΟΑΕΕ), είναι κλιμακωτές. Οι περισσότεροι επέλεγαν τη μικρότερη κλίμακα (ένα μικρό ποσό / μήνα), με αποτέλεσμα να φτάνουν σε ιδιαίτερα χαμηλό αποτέλεσμα.

  Οι αυτοκινητιστές τα ίδια (κι αυτοί στον ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί αν δεν απατώμαι).

  Για το ΙΚΑ, δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει αυτό (7.000/έτος). Ίσως, χωρίς τα διάφορα επικουρικά ταμεία. Και πάλι όμως: τις ίδιες κρατήσεις έχει ο υπάλληλος γραφείου με τον εργάτη ορυχείου;

  Αυτές οι εισφορές δεν μπορούν να συγκριθούν με τα βαρέα και ανθυγιεινά, ούτε με τις εισφορές των μηχανικών και υπομηχανικών της ΔΕΗ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: